Güneydoğu’ya turizm yatırımı yapana teşvik var

Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Güneydoğu’da turizmi güçlendirmekle ilgili teşviklerimiz var. Yeter ki yatırım yapacak insanlar çıksın" dedi.

12/04/2018 20:10
Güneydoğu’ya turizm yatırımı yapana teşvik var

Güneydoğu Anadolu illerinde turizme yatırım yapana teşvik geliyor. Bölgenin terörden arındırılması sonrası çevre yatırımlarından, kalkınma yatırımlarına kadar pek çok alanda girişimciye teşvik destekleri sunan ve kalkınma programlarında Doğu ve Güneydoğu illerini öncelikli teşvik bölgeleri olarak belirleyen hükümet, bölgeye yapılacak turizm yatırımlarında da teşvike hazırlanıyor.

Yatırım yapmayı planlayan herkese teşvik sağlanması noktasında kapılarının açık olduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

YETER Kİ GELSİNLER

“Altyapıyı güçlendirmekle ilgili güzel teşviklerimiz var. Yeter ki; yatırım yapacak insanlar ortaya çıksın, biz de onlara her türlü teşviki, her desteği vermeye hazırız. Doğu ve Güneydoğu'da muazzam bir hareketlenme var. İranlı ve yerli turistte ciddi artış var. Midyat, Van, Şanlıurfa hareketliliğin yaşandığı yerler. Ben de bu hafta sonu Mardin ve Urfa’da olacağım."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.