Firuz Bağlıkaya: Duyarsız TÜRSAB belge ticareti yapıyor

TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, seçim çalışmaları dolayısıyla çıktığı Karadeniz turunda, bölgedeki acenta temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

31/12/2019 23:40
Firuz Bağlıkaya: Duyarsız TÜRSAB belge ticareti yapıyor

Trabzon’da düzenlediği ve katılımın oldukça yoğun olduğu kahvaltılı toplantının ardından Rize’ye geçen Bağlıkaya, aynı gün gerçekleşen akşam yemeğinde bölgedeki Acenta temsilcileriyle buluştu.

Rizeli meslektaşlarının sıkıntılarına kulak veren Firuz Bağlıkaya, seçilir seçilmez seyahat acentalarının yaşadığı güçlükleri sırasıyla ortadan kaldıracağını belirtirken, geçen dönemden bugüne kadar 1000’in üzerinde seyahat acentası kurulduğunu, üyelerinin sorunlarına duyarsız kalan TÜRSAB’ın ise belge ticareti ile uğraştığını söyledi.

Gerekli yasal düzenlemeleri yaparak seyahat scentası belgesi alımını zorlaştıracaklarını vurgulayan Firuz Bağlıkaya, bu şekilde hem rekabeti makul seviyelerde tutacaklarını hem de belgelerin değerli hale gelmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Hac ve Umre acentalarının da birçok problemle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Bağlıkaya, Acentalar adına TÜRSAB’a verilen Hac ve Umre vizelerini satmayacaklarını, hizmet yapılmadan alınan “Hizmet bedeli” uygulamasına da son vereceklerini ifade etti.

Hac ve Umre organizasyonu yapan acentalara uzun süreli Arabistan vizesi almak için çalışacaklarını belirten TÜRSAB Başkan Firuz Bağlıkaya, acenta olmayan hiç kimseye Hac ve Umre kaydı yaptırmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Firuz Bağlıkaya’nın bir sonraki durağı ise, Giresun oldu. Bölgedeki meslektaşlarıyla kahvaltılı bir toplantı gerçekleştiren Bağlıkaya, sektörün kemikleşmiş sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerini paylaştı. Giresunlu Acenta temsilcilerinin ilgiyle dinlediği Firuz Bağlıkaya, aynı gün içerisinde Ordu’ya geçti ve düzenlenen öğle yemeğinde Ordulu meslektaşlarıyla bir araya geldi.

TÜRSAB‘ı havayolu şirketleri karşısında güçlü bir hale getireceklerini vurgulayan Bağlıkaya, “Havayolu şirketleriyle ortak iş yapan mevcut yönetim seyahat acentalarının haklarını nasıl koruyacak?”  eleştirisinde bulundu.

Toplantılarına; Samsun, Çorum ve Eskişehir’de devam edecek olan Firuz Bağlıkaya ve ekibi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79'uncu ölüm yılı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenecek olan anma programına da katılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.