Emin Çakmak: Neden aday oldum?

TÜRSAB Başkan adaylığını geçtiğimiz günlerde ilan eden Emin Çakmak, neden aday olduğunu açıklayan bir bildiri yayınladı.

13/01/2018 01:43
Emin Çakmak: Neden aday oldum?

Emin Çakmak'ın açıklaması şöyle:

"Değerli Medya ve Basın Mensupları,

TÜRSAB 23. Genel Kurulu sürecini, hep birlikte, basından yakinen izledik ve gelinen sonuca hepimiz şahit olduk. Yaşanan bu süreç bizi üzmüş ve Başaran beyin aday olmama açıklamasında yarattığı samimi havayı yok etmiştir.

Arkasından  TÜRSAB'ın hala devam eden yönetim ve başkanlığının ne ülkemize ne de TÜRSAB camiasına yakışmayan beyanatları, tavır ve hareketleriyle kamuoyumuz ve turizm sektörümüz hak etmediği bir itibar sarsıntısına maruz kalmıştır.

Ülkemizin hatta dünya turizm sektörünün en önde gelen  milli bir kuruluşu, şahsi ihtiraslar sebebiyle boş yere yıpratılmıştır.

Sayın Başaran Ulusoy, adaylıktan çekildiğini ilan ettiğin de; gecikmiş ama etik ve doğru hareket dedik ve ümitlendik.  Düzgün ve hak yenmeyecek bir kongreye gidiyoruz dedik.

Ama ne yazık ki bu etik ve doğru sandığımız kararın  hiç de iyi niyetli olmayan bir planın omurgası olduğunu da kısa bir süre sora anladık.

Kendisi keyfi, gerekçesi Cumhuriyet Savcılığını ilgilendirebilecek nitelikteki garip bir kararla, Yönetim Kurulu  23. Genel Kurulu ertelediğini açıkladı.

Mevcut yönetim, neden böyle akıl dışı bir karara  ve de oy birliği ile imza attı?

Hangi şahsi çıkarlar ve de bir yönetim değişikliğinde ortaya çıkabilecek hangi olumsuzluklar yönetimi  böylesine bir karar almaya zorladı acaba?

Tüm bu yaşanan olumsuzlukları ve camiamızın üstünde dolaşan kara bulutları, TÜRSAB’ımızın geleceğini tartışmak, istişare etmek ve hasret gidermek üzere 7 Aralık İzmir toplantımızdan bu yana 37 ilimizde “Ortak Akıl” Toplantılarımızı düzenledik ve 2000 yakın meslektaşımızın katıldığı istişare toplantıları sonucu, Meslektaşlarımızın bizleri göreve Çağrılarına cevap  vermek ve TÜRSAB’ımızı düştüğü bu zor durumdan kurtarmak ve yeniden eski itibarına kavuşturmak için yıllardır sürdürdüğümüz çalışmaları hızlandırdık.

Duyarsız ve Seyirci kalmayıp TÜRSAB'ımızı sahipsiz bırakmamak için aşağıdaki Ana Hedeflerimiz, Misyonumuz ve Vizyonumuzla Üyelerimize, Birliğimiz ve Sektörümüze hizmet etmek üzere 5 ana hedefimiz ve 154 projemizi www.tursabhepimizin.org/tr/page/secim-beyannamesi.html hayata geçirmek üzere yola çıktık.

24-25 Şubat 2018 Tarihlerinde gerçekleşecek olan 23.Olağan Genel Kurulumuzda TÜRSAB Yönetimine TÜRSAB Hepimizin Platformu üyesi yol arkadaşlarımla birlikte ekip olarak talip ve aday olduğumuzu açıklıyoruz.

“Ortak Akıl” Değerlendirme toplantılarımızı 2000 aşkın meslektaşımızın katılımı ile güzel 37 ilimizde TÜRSAB’ımızın geleceğini istişare ettik ve yol haritasını belirledik, 81 il ve 89 ilçe “Ortak Akıl” Toplantılarımıza devem edeceğiz.

Ana Hedeflerimiz:

Bir: Milli ve Ulusal Turizm Kanunumuz,

İki: Milli ve Ulusal Seyahat Sigortamız,

Üç: Milli ve Global Seyahat Portalımız,

Dört: Milli ve Global Tur Operatörlerimiz,

Beş: Milli Turizm Gelirlerimizden, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında

50 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar gelir elde etmek

İçin Yola Çıktık…

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.