Antalya Soccer Cup sona erdi

Antalya Sportif Faaliyetler Derneği (ASFAD) tarafından geçen hafta birincisi yapılan “Antalya Soccer Cup 2017” Uluslararası Masterler ve Veteranlar Futbol Turnuvasının Kemer’de yapılan ikinci etabı; Batman Masterlerinin birinciliği ile son buldu.

31/12/2019 23:40
Antalya Soccer Cup sona erdi

Antalya Sportif Faaliyetler Derneği (ASFAD) Başkanı Ayhan Dolma ve As Başkan Osman Ergin tarafından geleneksel olarak her yıl nisan ayında yurt içi ve yurt dışından 48 takımın katılımı ile düzenlenen  turnuvanın 11. yıl dönümünde; bu yıl organizasyona yurt içinden 38, yurt dışından toplam da 10 takım katıldı. Çoğunluğunu Makedonya’dan özel olarak getirilen bayan hakemlerin yönettiği maçlarda; Turnuvanın Kiriş Limra’da yapılan ilk maçının başlama vuruşunu ise Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel yaptı.

Organizasyonun Cumartesi akşamı oynanan maçlarında Manavgat Şelale Masterlerini yenerek final oynamaya hak kazanan Batman Masterleri ile İngiltere London takımını yenerek finale hak kazanan İstanbulspor Masterler takımı 23 Nisan Pazar günü final maçında karşı karşıya geldiler. Finalde rakibini 2 – 1  yenen Batman Masterler 11. Organizasyonun ikinci etabını birinci olarak kazanan takım olarak kupayı almaya hak kazanırken, İstanbulspor Masterlerde ikinci, İngiltere London ve Manavgat Şelale Masterlerde rakiplerine aynı skorla yenildikleri için 3.lüğü paylaştılar.

ASFAD As Başkanı Ergin; bugün hem Türk ve İslam alemi için önemli bir gün, hem de Dünya’da eşi benzeri olmayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması sebebi ile çocuklarımız için önemli bir gündü. Böyle bir gün de kupa ve plaketleri vermek bizlerden ziyade çocuklarımıza düşer diye düşündük ve kupa törenini aileleri ile birlikte gelerek aramızda olan çocuklarımıza bıraktık dedi.    

ASFAD Başkanı Dolma ise; 12 yıl önce yakmış olduğumuz meşalemiz büyüyerek yanmaya devam ediyor. İlk başladığımız organizasyonlarda master takımlarının azlığı ve yurt dışında bağlantılarımızın eksikliği nedeni ile mesajlarımız sınırlı bir alanın dışına çıkamıyordu. Şimdi ise; spor amaçlı olarak, gerek yurt dışı ziyaretlerimizin mesafe tanımaması, gerekse yurt dışındaki dostlarımızın sayısındaki artış, mesajlarımızın dünyaya ulaşmasını kolaylaştırıyor.

Geçen yıl “Sevgi, Saygı, Hoşgörü” temasını işlediğimiz turnuvanın bu yıl ki teması “Savaşsız Bir Dünya” idi. Gelecek yıl için belirlemiş olduğumuz bir tema yok. Bunu zaman ve dünyanın o anki konjonktürü belirleyecek. Temennimiz Dünyadaki gelişmelerin olumlu olması. İki etaplı olarak yapmış olduğumuz “Turkey Soccer Cup 2017” ye destek veren emeği geçen, katılan ve katkı sağlayan; medya, kişi, kurum, kuruluş ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum dedi.   


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.