Zonguldak, alternatif turizmle farkındalık yaratacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), “Alternatif Turizm Türleri Paneli” başlıklı panele ev sahipliği yaptı.

31/12/2019 23:40
Zonguldak, alternatif turizmle farkındalık yaratacak

Kerem Köfteoğlu

Panel, “Türkiye'de İleri Yaş ve Alternatif Turizm”  ve “Zonguldak Özelinde Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” konuları altında iki oturum şeklinde düzenlendi.

BEÜ Arif Amirov Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Haluk Güven ve çok sayıda akademisyenin katıldı.

Panelin açılışında konuşan BEÜ Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç.Dr. Zuhal Kunduracılar,  sağlık turizmi alanında uygulanmakta olan eğitim projesi özetledikten sonra “Bu program layıkıyla oturduğunda Zonguldak için hatta Türkiye için bir başlangıç olacak. Bunu dalga dalga diğer illere ve yurt dışına da yayılması en büyük hedeflerimizden” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi de,  Türkiye’de medikal turizmde tercih edilen hastanelerin uluslar arası kalitede olduklarını hatırlatarak “Bu hastaneler kalite belgelerini aldıkları gibi, hizmet kalitesinde de uluslararası standartları yakaladılar. Biz de kendi standartlarımızı yakalayabiliriz. Bu standartları yakalamak çok önemli” dedi.

 Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Üniversitemizde yüksek lisans çalışmalarında markalaşma yönünde çalışmalar var. Personelimiz markalaşma üzerinde tez hazırlıyor biz de onlara yakından destek veriyoruz. Manisa'dan buraya gelmiş bir görevli olarak bu kentimizin markalaşma alanında yaşadığı deneyimleri birebir yaşadım. Bu deneyimleri Zonguldak'a getirdim ve gördüm ki Manisa'nın markalaşmada yakaladığı başarının yakalanması Zonguldak ürünlerinin pazarlamasına bağlı.”

Zonguldak’ın bir maden kenti olarak ve muhteşem doğasıyla turizm sektöründen de hak ettiği payı alması gerektiğini vurgu yapan BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven, şunları söyledi: “Zonguldak’ın bir diğer özelliği de yurt dışında yaşayan çok sayıda hemşehrimizin varlığıdır. Yaklaşık 200 bin hemşehrimiz Zonguldak'la bağlantılarını koparmamıştır. Bu çalıştay da üzerinde durulacak çok önemli konulardan biri sağlık turizmidir. Üniversitemiz özelleşmek istiyor bu Türkiye'nin de çok büyük sorunu dünyanın da çok büyük sorunudur. Zonguldak'ta turizme yapılan yatırımlar istihdamı artıracaktır ve buna bağlı olarak ilimize canlılık kazandıracaktır.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.