Yatırım için en iyi dönem... Satılık oteller var parası olan alır

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, "Turizmde yatırım yapmak için iyi dönem. Satılık oteller var. Parası olan alır. Yeter ki tedbirleri iyi alalım. Önemli olan pazarlarımızın açılması. Sonra bomba gibi patlayacak" dedi.

24/02/2021 12:33
Yatırım için en iyi dönem... Satılık oteller var parası olan alır

2020 zorlu bir yıldı nasıl geçirdiniz?

Mart ayının başında Belek’teki Club Mega Saray otelimiz doluydu. 15 Mart’ta sıfıra indi. Turizm en çok etkilenen yerdi. Turizmde tüm önlemlerimizi aldık. Haziranda otel açılınca sadık müşterilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Haziran ayından ekimin sonuna kadar neredeyse yüzde 80 doluydu. Ama tabi senenin başını kaybettik.

Bu şartlarda yılı sağ salim geçirdik. Çalışanlarımızın parasını verecek kadar, biraz da cebimizde kalacak kadar kazandık.

Bundan sonrası da böyle gidecek mi peki?

Hem fabrikalarımızda hem diğer tesislerimizde virüse karşı tedbirlerimizi keskinleştirdik. Club Mega Saray’da 10 bin kişi ağırladık. Ciddi önlemler aldık. Bu yıl daha da öğrendik. Turizmde nisandan sonra dolduracağımızı düşünüyoruz. Şu anda sporcular dahil otelimizde 500 kişi var. Dünyanın önemli turnuvaları bizde yapılıyor. Eğer pazarlarımız çok virüs alıp kapanmazsa tekstilde de bu yıl daha iyi ciro yapacağımızı düşünüyorum.

Bundan sonraki süreçte ağırlığınız turizmde mi olacak?

Tabi tekstilde ciromuz daha yüksek. Bir otel daha açmayı düşünüyoruz. Erciyes’te bir kış oteli açtık. Pandemiye rağmen orada yeni bir otel daha yapacağız. Turizmin payı artar ama tabi cironun büyük kısmı tekstilde.

BİZİ İHRACAT VE TURİZM KURTARIR

Türkiye ekonomisinin önünde ne tür riskler görüyorsunuz?

İşsizlik var. Ücretsiz izin ödeneği bittiğinde buradaki işçilerin büyük kısmı dönemez. Fabrikalar kapanacak ya da sipariş alamayacaklar. Hükümetin bizim pazarlarımıza odaklanması lazım. Almanya mı İngiltere mi, oralarda ilişkileri iyi kurmamız lazım. Dış siyaset yaparken biz nereye ihracat yapıyoruz buna dikkat etmek gerekiyor, insanlarımızı oralardan aldığımız siparişlerle doyuracağız. Bizi ihracat, turizm gelirleri kurtarır. Bakanların çantalarını alıp gitmesi lazım. İyi ilişki kurmalıyız. Kavga etmememiz lazım. Demokrasinin kurallarının, hukukun iyi işlemesi lazım. Özgürlüklere önem veriyorlar. Demokrasiyi daha fazla iyileştirmemiz, çalıştırmamız lazım. Sağla solla iyi ilişki kurmamız lazım. Bunu yapsak para da gelir pazarlar da gelir Türkiye uçar. Sorunların hepsi birden çözülür. Ana formül bu.

Yatırım için iyi bir dönem mi?

Turizmde yatırım yapmak için iyi dönem. Satılık oteller var. Parası olan alır. Yeter ki tedbirleri iyi alalım. Önemli olan pazarlarımızın açılması. Sonra bomba gibi patlayacak.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Cumhuriyet Gazetesi’nden Şehriban Kıraç'a yaptığı açıklamaların tamamı için: https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sorunlar-tam-cozulmus-degil-iki-buyuk-kriz-yasiyoruz-1815984

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.