Yaptırıma çözüm bulundu… Türkiye uçuşlarına başladı

Ukrayna savaşının ardından uygulanan yaptırımlardan ciddi şekilde etkilenen Rus havacılık sektörünün önü açılıyor. Rus havayolları S7, Ural Havayolları ve Aeroflot’un devletin geniş mali desteğiyle 92 uçakla ilgili yaptırım sorunu çözdü. Artık bu uçaklar yurtdışına da uçabilecek. Ural Havayolları Türkiye uçuşlarına başladı.

28/12/2023 13:47
Yaptırıma çözüm bulundu… Türkiye uçuşlarına başladı

Yaptırımlardan dolayı zor durumda kalan Rus havayolu şirketleri 92 uçakla ilgili sorunun aşılmasıyla rahatladı. ATOR Başkan Yardımcısı Arthur Muradyan Rus havayollarının toplam yolcu trafiğinde uluslararası uçuşlardaki yolcuların payının 2024 yılında yaklaşık yüzde 33 olabileceğini söyledi.

Muradyan bu orana ulaşılmasının Rus havayollarının yabancı ortaklarla kiralama ve sigorta sorunlarını çözme prosedürünü tamamladığı dikkate alındığında elde edilebileceğine inanıyor. Airlinehaber'in aktardığına göre, 92 uçak yurtdışına uçabilecek. Rus havayolları S7, Ural Havayolları ve Aeroflot’un devletin geniş mali desteğiyle 92 uçakla ilgili yaptırım sorunu çözmüştü.

Artık bu uçaklar yurtdışına da uçabilecek. Ural Havayolları Türkiye uçuşlarına başladı. Böylece Ural Havayolları, BAE, Özbekistan ve Türkiye’ye uçuşların başladığını duyurdu ve Azerbaycan’a da uçuş açmaya hazırlanıyor. S7, Irkutsk’tan Bangkok’a uçmayı planlıyor. Aeroflot Vietnam, Hainan ve Hong Kong’a uçuşları yeniden başlatıyor. Uzmanlar Filipinler’e uçuş programının başlatılması ihtimalini göz ardı etmiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.