Yakup Dinler: Turizm zorda, turizmci destek bekliyor

CHP Ekonomi Masası, sanayici, esnaf, turizmci ve çiftçilerin sorunlarını dinlemek için geldiği Nevşehir’de, görüşmelere Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve beraberindeki CHP’li heyete dertlerini anlatan Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, koronavirüs pandemisinde turizmcinin zora düştüğünü belirterek, turizmin desteklenmesini istedi.

24/02/2021 21:10
Yakup Dinler: Turizm zorda, turizmci destek bekliyor

CHP Ekonomi Masası’na sektörün yaşadığı sıkıntıyı anlatan Nevşehirli turizmci, Türkiye’de açıklanan koronavirüs vakası sayılarının gerçeği yansıtmadığını kendilerinin de bildiğini söyledi. Turizmci Yakup Dinler, gerçek vaka sayıları açıklanınca kapanan otellere dikkat çekerek, “Ne olurdu 1 ay daha devam etseydi” dedi.

CHP Ekonomi Masası, sanayici, esnaf, turizmci ve çiftçilerin sorunlarını dinlemek için geldiği Nevşehir’de, görüşmelere Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve beraberindeki CHP’li heyete dertlerini anlatan Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler, koronavirüs pandemisinde turizmcinin zora düştüğünü belirterek, turizmin desteklenmesini istedi.

Türkiye’de gerçek koronavirüs vakası sayısının açıklanmıyor 

Dinler, Türkiye’de gerçek koronavirüs vakası sayısının açıklanmadığını söyledi. Açıklanan vaka sayılarının gerçek olmadığını kendilerinin de bildiğini kaydeden Dinler, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in gerçek vaka sayısını gündeme getirmesini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Dünyada turizm daralması yüzde 92’lerdeyken Türkiye’de yüzde 76 olarak gördük. Bunun sebebi vaka sayılarını doğru vermedik. Başka ülkeler bizim resmi rakamlarımızı baz altığı için kapıları kapatmadı. Fakat CHP vekili Sayın Murat Emir, bu sayılar doğru değil şu bu oldu. Bir anda kapılar kapandı. Ne olurdu 1 ay daha devam etseydi. Orada bir sürü otel kapandı. Biz de biliyorduk sayıların doğru olmadığını.” (ANKA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.