Kapadokya ve İstanbul yabancı gazetecilere tanıtıldı

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı iş birliği ile Dünya Kadınlar Günü'ne özel düzenlenen basın etkinliğinde, farklı ülkelerden davet edilen kadın gazeteciler Kapadokya ve İstanbul’da bir araya geldi.

09/03/2021 11:55
Kapadokya ve İstanbul yabancı gazetecilere tanıtıldı

Rusya, Ukrayna, Polonya, Fransa ve Sırbistan’dan 12 kişilik gazeteci grubu, hazırlanan program kapsamında Kapadokya ve İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini, ‘Güvenli Turizm Sertifika Programı’ kapsamında alınan tedbirler sayesinde gönül rahatlığıyla deneyimleme fırsatı buldular.

 “Güvenli Turizm Sertifika Programı” kapsamında 6-10 Mart tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret eden grup, kadınlar günü için özel hazırlanan program kapsamında Kapadokya ve İstanbul’da ağırlandı. Kapadokya yöresinde, bölgedeki kadınların farklı alanlarda iş gücüne katılımı ve ekonomiye katkılarının örneklerini katıldıkları çeşitli workshop ve etkinliklerle deneyimlediler.

Çanak-çömlek yapımı, seramik işçiliği, kilim dokumacılığı, şarap üretiminde kadın istihdamı yoğun

Kadın istihdamının özellikle ağırlıkta olduğu çanak, çömlek yapımı, seramik işçiliği, kilim dokumacılığı, şarap üretimi gibi iş alanlarında kendilerine özel hazırlanan sunumlar ve  atölye çalışmalarıyla bölgede yaşayan kadın girişimcilerle bir araya geldiler. Kapadokya'da 1700’lü yıllarda başlayan kilim dokuma sanatı bölgeye gelen yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor.

Orta Asya’dan Anadolu’ya giren ve yüzyıllar boyu evlerin en güzel yerlerini süsleyen el dokuma halıları ise, bölgede turizmin gelişim hızına girmesiyle yerli ve yabancı turistlerin alışveriş malzemeleri arasında ilk sıralarda alıyor. Kapadokya’da kadınlara ekonomik özgürlük sağlayan bir başka zanaat ise çömlekçilik. Bölgenin çanak çömlek geçmişi MÖ 2000 yılına kadar uzanıyor.

Önce Kapadokya'yı, sonra İstanbul'u gezdiler 

Seyahatlerine Kapadokya ile başlayan kadın gazeteciler gezilerinin son gününde ise İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Galata Kulesi’ni gezme ve boğaz turu yapma olanağı buldular. “Güvenli Turizm Programı” kapsamında ülkeye gelen ziyaretçiler, ulaşımdan konaklamaya kadar turizmin her alanında uygulanan önlemler sayesinde gönül rahatlığıyla tatillerini yapıyorlar. Şu ana kadar sertifikalanan 8 binden fazla tesis ve araç, yetkili kurumlar tarafından sürekli denetleniyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.