Volkan Yorulmaz: Turistler koşa koşa gelecek

Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, "Almanya'nın başlıyor olması çok sevindirici. Bu bağlamda çok ciddi bir Alman potansiyeli var Antalya'nın. Rusların da açılmasıyla taşlar yerine oturacaktır" dedi.

08/06/2021 10:13
Volkan Yorulmaz: Turistler koşa koşa gelecek

Almanya'da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsü (RKI), Sağlık, Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarıyla hazırladığı riskli bölgeler listesindeki güncellemede, 6 Haziran'dan geçerli olmak üzere Türkiye'yi 'yüksek riskli' bölgeler listesinden çıkartıp 'riskli' grubuna dahil etti. Bu durum Türk turizminin en önemli pazarlarından biri olan Almanya'dan beklentiyi bir anda yükseltti.

'Sevinçle karşılıyoruz'

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, "Almanya, özellikle Antalya'nın ana pazarlarından bir tanesi, Rusya ile beraber. Dolayısıyla Almanya'nın başlıyor olması çok sevindirici. Bu bağlamda çok ciddi bir Alman potansiyeli var Antalya'nın. Rusların da açılmasıyla taşlar yerine oturacaktır diye düşünüyorum. Dolayısıyla biz turizmciler olarak bunu çok sevinçle karşılıyoruz" dedi.

'Turistin koşarak geleceğini düşünüyorum'

Uçuşların başlamasıyla turist sayısının daha da artmasını beklediklerini aktaran Volkan Yorulmaz, "Bir tek Almanya değil uçaklar başlasın performanslı şekilde yani her zaman olduğu gibi sayılar yükselmeye başlasın charterlarda ve uçuşlarda ben turistin koşarak geleceğini düşünüyorum. Çünkü malumunuz bir tek Türkiye'de değil, dünyada da yaşanan bu pandemi sürecinde artık insanlar daraldı, sürekli evlerinde oturmaktan, kısıtlamalardan. Özellikle güneş görmeyen havaların kötü olduğu ülkelerde evden de çıkamıyorlar. Biz tabii Türkiye'de şanslıyız özellikle güney bölgelerinde kışın bile sokakta hayat var yani sıcaklıkla, havayla doğru orantılı olarak.

Biz her ne kadar Antalya'da pandemiyi daha kolay geçirdiysek de özellikle Almanya'nın kuzeyi, Almanya'nın soğuk bölümleri, Rusya keza buralarda insanlar evlere kapanmak zorunda kaldılar her hâlükârda. Dolayısıyla ben tüm dünyada ciddi bir turizm patlaması yaşanacağını düşünüyorum bu pandeminin azalmasıyla beraber ve hayatın normale dönmesiyle" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.