Azerbaycan Turizm Bürosu İstanbul Temsilciliği açıldı

Azerbaycan Turizm Bürosu’nun Türkiye Temsilcilik Ofisi’nin açılışı sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. Törenin ardından düzenlenen gala yemeğine 200’e yakın seyahat acentası temsilcisi katıldı. Yemekte iki ülke arasındaki güçlü bağların, turizm alanında da devam ettirilmesi yönünde mesajlar verildi.

10/12/2025 02:57
Azerbaycan Turizm Bürosu İstanbul Temsilciliği açıldı

Azerbaycan Turizm Bürosu (ATB), İstanbul’daki Türkiye Temsilcilik Ofisi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Azerbaycan Devlet Turizm Ajansı Başkanı Fuad Nağıyev, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Narmin Mustafayeva, İBB Turizm Müdürü Hüseyin Gazi Coşan, TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Erol Türk, Azerbaycan Turizm Bürosunun CEO'su Florian Sengstschmid, TÜROB Başkanı Müberra Eresin ile Türkiye ve Azerbaycan’dan çok sayıda sektör temsilcisi ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasında Fuad Nağıyev, temsilcilik ofisinin faaliyete geçmesinin iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişiminde yeni bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Nağıyev, bu ofisin ikili ilişkilerin daha yapılandırılmış ve etkin şekilde ilerlemesine katkı sağlayacağını, aynı zamanda Azerbaycan’ın turizm markasının Türkiye’deki bilinirliğini artırmada önemli bir rol üstleneceğini vurguladı.

Türk ziyaretçilerin Azerbaycan’a ilgisi istikrarlı bir şekilde artıyor

Nağıyev ayrıca, Türk ziyaretçilerin Azerbaycan’a olan ilgisinin istikrarlı bir şekilde arttığını, son 5 yılda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye gelen yabancı ziyaretçiler arasında ikinci sırada yer aldığını ifade etti. Tören, kültürel programla devam ederken katılımcılar ikili turizm ilişkilerinin geleceğine dair görüşlerini paylaşarak iş birliğinin güçlendirilmesi için atılacak adımları değerlendirdi.

İstanbul’daki temsilcilik ofisinin açılması Türk turizm sektörü ile iş birliğini güçlendirmeyi, Azerbaycan’ın zengin turizm potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtmayı ve tanıtım faaliyetlerini artırmayı hedefliyor. Ofis, Türkiye pazarında pazarlama ve medya kampanyaları yürütecek, etkinlikler düzenleyecek; seyahat acentaları ve medya kuruluşlarıyla doğrudan iletişim içinde olacak.

Türk vatandaşlarının yalnızca kimlik kartlarıyla Azerbaycan’a seyahat edebilmesi ve AZAL ile Türk hava yolu şirketleri tarafından gerçekleştirilen düzenli uçuşlar, 2020–2024 yılları arasında Türk ziyaretçi sayısının 3 kat artmasına önemli ölçüde katkı sağlıyor.

Paylaş:

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.