Villa turizmi için 1,5 Milyar Dolarlık yatırım atıl hale gelmesin!

Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TURVİB) Yönetim Kurulu ve Birlik Üyeleri, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinde faaliyet gösteren tatil villalarının yeni yasa ile birlikte yaşanan başvuru ve uygulama sıkıntıları ifade edilip, çözüm önerileri ve atılması gereken adımlar paylaşıldı.

10/06/2024 16:55
Villa turizmi için 1,5 Milyar Dolarlık yatırım atıl hale gelmesin!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı villa turizmi üzerine faaliyet yürüten seyahat acentelerinin oluşturduğu TURVİB, ziyarette yürürlüğe giren yasayı desteklediklerini ancak ilk etapta oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için de 2025 yılı başına kadar işletmecilere zaman verilmesini istedi.

Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırımın atıl hale gelmesinin kimseye fayda sağlamayacağının ifade edildiği ziyarette TURVİB Başkanı Erdal Okurgan, “Sektörü disipline edecek olan yasayı destekliyoruz. Her doğum sancılı olur. Burada da sancılı bir süreç var. Turizm sektörünün duayenlerinden olan Bakanımız Mehmet Ersoy’un iradesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bürokratlarının tecrübesi ile süreç içerisinde tüm sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz ziyarette Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi aktardık. Müdürlüğümüzde ilgi ile karşılandık ve taleplerimiz dikkatle dinlendi. Bakanlığımızın ilgili mercilerine konunun aktarılacağının sözü verildi” dedi.

Tatil villası kiralama sektörünün Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinde yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösterdiğini ve sektör temsilcilerinin profesyonel bir şekilde hizmet verdiğini bildiren Okurgan, “Yöremizde her yıl 1 milyona yakın misafir tatillerini villalarda geçirmekte. Yerli misafirlerin en gözde tatil seçenekleri arasında yer alıyoruz. Fiyatların cazip olmasının yanı sıra sunduğumuz lüks konsept bize olan ilgili her geçen gün daha da artırıyor. Geçen yılın son döneminde yürürlüğe giren yasa ile sektörümüzün kalitesi daha da artacak” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.