Ukrayna'dan ilk iptaller geldi...

Ukrayna'daki iç savaş turizmcileri tedirgin ediyor. TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu rezervasyon iptalleri yaşandığını duyurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ukrayna'dan ilk iptaller geldi...

İç savaş nedeniyle borsanın çökme aşamasına gelmesi ve kurların yükselmesiyle zora düşen Ukraynalılar seyahatlerini iptal etmeye başladı. Tatil amaçlı planlarını iptal edenlerin yerine ise şimdilerde Türkiye'ye savaştan kaçmak için gelenler oluyor.

Konu ile ilgili Yeni Alanya'nın sorularını yanıtlayan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Rus askerlerinin Kırım özerkliğine girmesiyle birlikte seferlerde biraz hareketlilik olduğunu fakat bunların turistik değil kaçış amaçlı olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Ukrayna'daki iç savaş elbette ki turizmi olumsuz etkiledi. Rezervasyon iptalleri arttı. Ama bir yandan da kaçış amaçlı gelenler var. Son günlerde Türk Hava Yolları (THY) Ukrayna'ya olan bir kaç seferini iptal etti. Bu durum sadece Alanya'yı değil, tüm Türkiye'yi etkiler. Bu iç karışıklıktan öte kaosa sürükleniş olacak Ukrayna ve turizmimiz için. Umuyoruz ki en kısa sürede düzene girer bu durum ve hem Ukrayna rahata kavuşur, hem de Türkiye turizmi" dedi. (tourexpi)

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.