Uğur Ofluoğlu: 60 milyon ziyaretçi ulaşılabilir bir hedef

Radisson Blu Hotel Sakarya’nın Genel Müdürü Uğur Ofluoğlu Turizm Aktüel’e yaptığı açıklamada, “2023 yılının Türkiye için uzun bir aradan sonra zirve yılı olacağı inancındayım. 60 milyon ziyaretçi hedefini de, ulaşılabilir bir rakam olarak görüyorum” dedi.

29/03/2023 13:28
Uğur Ofluoğlu: 60 milyon ziyaretçi ulaşılabilir bir hedef

Yeni yıla yeni rekor hedefi ile girip, ilk ay için durgun bir başlangıç yapılmasına rağmen, 60 milyon ziyaretçi hedefinin ulaşılabilir bir rakam olduğunu söyleyen Radisson Blu Hotel Sakarya’nın Genel Müdürü Uğur Ofluoğlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl Türkiye’ye 51.5 milyon ziyaretçi geldi, 46 Milyar Dolar da turizm geliri elde edildi.

Yeni yıla yeni rekor hedefi ile girip ilk ay için durgun bir başlangıç yapılmasına rağmen, 60 milyon ziyaretçi hedefini ulaşılabilir bir rakam olarak görüyorum. Pandemi ya da seyahat etmeyi engelleyen benzeri bir durum yaşanmazsa, 2023 yılının Türkiye için uzun bir aradan sonra zirve yılı olacağı inancındayım” dedi.

Oda fiyatlarında ciddi oranda artış olacak

İşçilik ve enerji maliyetlerinin artış oranı ile doğru orantılı olarak ortalama oda fiyatlarında da ciddi bir artış olacağını öngören Ofluoğlu, “Maalesef maliyet artışları ile oda fiyatlarının artış oranı aynı seviyede gidemediği için de, bu durum karlılıklarda ciddi bir azalmaya yol açıyor. Ayrıca bu sene devreye giren Konaklama Vergisi de, oda+kahvaltı+kdv dahil satış yapan işletmelerin maliyetlerine ilave bir yük getirecek” diye konuştu.

 Turizmde çeşitliliği arttırmalıyız

“2022 yılında ülkemize gelen turist sayısı bakımından İspanya Yunanistan gibi ülkeleri geride bırakan bir artış yaşamamıza rağmen doluluk artışı oranına göre gelir aynı oranda artış sağlamamıştır. Bu durum da artan maliyetler yüzünden işletmeleri zor duruma sokmaktadır” diyen Uğur Ofluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni yılda maliyet enflasyonu ile mücadele edebilirsek artan doluluklar ile beraber karlılıklarımız da artış sağlayacaktır. Turizmde çeşitliliği arttırmak ve 12 aya yayılan bir sektör hedefi bizi istediğimiz yerlere getirecektir” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.