TÜRSAB'ta disiplinsizliğe geçit yok

TÜRSAB Yönetim Kurulu Toplantıları'na katılma konusundaki ısrarı ve bu konuda yaptığı yazılı açıklamalarla gündeme gelen TÜRSAB Denetim Kurulu üyesi Halil Erol, Disiplin Kurulu'na sevk edilecek.

22/05/2018 00:13
TÜRSAB'ta disiplinsizliğe geçit yok

TÜRSAB Yönetim Kurulu Toplantıları'na katılma konusundaki ısrarı ve bu konuda yaptığı yazılı açıklamalarla gündeme gelen TÜRSAB Denetim Kurulu üyesi Halil Erol'a Denetim Kurulu Başkanı Mustafa Şahinoğlu'ndan sert cevap geldi.

Halil Erol'un kendine yeni iş imkanı yaratmak için TÜRSAB Yönetim Kurulu toplantılarına katılmak istediğini ve bu konuda ısrar ettiğini ileri süren Mustafa Şahinoğlu, yaptıklarının mevzuata aykırı olduğunu açıkladı.

Kendisine iş olanağı yaratmak istiyor

Halil Erol'un acenta alımı-satımı konusunda aracılık yaptığına dikkat çeken Mustafa Şahinoğlu, açıklamasında, ısrarın altında yatan asıl sebebin, TÜRSAB Denetim Kurulu üyeliği unvanını kullanarak yeni seyahat acentası kuruluş işlemlerini takip etmek olduğunu öne sürdü.

Ayrıca Halil Erol'un faaliyetlerini yürütmek için TÜRSAB bünyesinde kendine özel oda tahsis edilmesini istediğini açıklayan Mustafa Şahinoğlu, Erol'un söz konusu açıklamalarını, her iki talebinin de TÜRSAB Yönetimi tarafından reddedilmiş olmasına bağladı.

Hakkında şikayetler var

Halil Erol tarafından yürütülen ticari faliyetin Seyahat Acentalığı Meslek İlkeleri 10., 11. ve 12. Maddelerine aykırı olduğunu vurgulayan Mustafa Şahinoğlu, bu konuda seyahat acentalarından gelen şikayetlerinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

Disipline verilecek

Mustafa Şahinoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, Halil Erol'un disiplin kuruluna sevk edileceğini açıkladı.

TÜRSAB Denetim Kurulu Başkanı Mustafa Şahinoğlu basın açıklamasının tam metni şöyle: 

TÜRSAB DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI

"Kurulumuz üyesi 3183 İşletme Belge numaralı Yeni Hayat Turizm Seyahat Acentası temsilcisi Halil EROL’un sosyal medya, internet medyası ve diğer iletişim kanallarında yaptığı TÜRSAB ile ilgili açıklamalar konusunda aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması zorunluluğu doğmuştur.

1- TÜRSAB Denetim Kurulu olarak yaptığımız inceleme ve değerlendirmelerin kapsamı ve yöntemi ilgili mevzuatta yer almaktadır. Buna göre; 1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun 34/C maddesi, Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği’nin 17. Maddesi ve Türsab İç Tüzüğü’nün 61. ve devamı maddelerinde açıkça yer aldığı gibi; Denetim Kurulu, Kurul olarak faaliyet göstermekte ve Kurul olarak raporunu düzenlemektedir. Denetim Kurulu üyeleri, kurul olarak imza altına alınan rapora muhalif olmaları halinde, rapora şerh düşmek suretiyle kendi değerlendirmelerini ifade edebilmektedirler.

Denetim Kurulu Üyelerinden herhangi birisinin henüz Bakanlığa gönderilecek rapor mevcut değilken, kişisel düşüncelerini Denetim kurulu üyesi sıfatını kullanmak suretiyle kamuoyuna açıklama yapması öncelikle mevzuata aykırı olup, Denetim Kurulu üyesi olarak görevi denetim yapmak olan Kurulumuz üyesinin yapmaması gereken bir davranıştır.

Bu kapsamda kamuoyuna yapılan açıklamaların, Denetim Kurulumuz görüş ve değerlendirmelerini içermediğini, Sayın Halil EROL’un kişisel görüşleri olduğu ve yapılan açıklamaların Mevzuata aykırılık oluşturduğunu, bu davranış sebebiyle ilgili mevzuat hükümleri gereğince gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını,

2- Denetim Kurulu üyesi sıfatı, 1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun 34/C maddesi, Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği’nin 17. Maddesi ve Türsab İç Tüzüğü’nün 61. ve devamı maddelerinde de açıkça belirtildiği gibi ancak inceleme yapılırken ve rapor düzenlenirken kullanılacak bir sıfat olduğu göz ardı edilerek, TÜRSAB Denetim Kurulu üyeliği unvanını, yeni seyahat acentası kuruluş işlemlerinin şahsen takibini yapmak bu suretle kendisine iş olanağı yaratmak ve bu işlemleri yapmak için kendisine TÜRSAB bünyesinde kendisine oda tahsis edilmesi talebinin kabul edilmemesi sebebiyle yapmış olduğunu,

Halil Erol tarafından yapılan işlemlerin Seyahat Acentalığı Meslek İlkeleri 10., 11. Ve 12. Maddelerine aykırı olduğunu, bu konuda seyahat acentalarının ayrıca şikayetlerinin de bulunduğunu,

3- Denetim Kurulumuz olarak ise; Genel Kurul’un kendisine verdiği denetim görevini mevzuata uygun olarak yerine getirmekte, raporun düzenlenmesi amacıyla Yönetim Kurulundan belge derhal kurulumuza iletilmektedir. Bu görev kapsamında Bakanlığa sunulacak raporların hazırlanmakta olduğunu ve bu raporlar dışındaki beyanların gerçeği yansıtmadığı gibi gerek kurulumuzu gerekse de türsab yönetimini turizm camiasında kötüleme amacı taşıyan bu eylemlerinin kabulünün mümkün olmadığını,

4- Yukarıdaki açıklamalarımız kapsamında Denetim Kurulumuzun, Kurul disiplini içerisinde Yönetim Kurulu ile uyum içinde çalışmaya devam etmekte olduğunu

Saygı ile Kamuoyunun bilgisine sunarım."

TÜRSAB Denetim Kurulu Başkanı

Mustafa ŞAHİNOĞLU


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.