TÜRSAB ile HESTOUREX Fuarı'ndan iş birliği anlaşması

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), turizm sektörünün profesyonellerini buluşturan HESTOUREX Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuar ve Kongresi’ne ana partner olarak güç birliği yaptı.

16/01/2020 13:17
TÜRSAB ile HESTOUREX  Fuarı'ndan iş birliği anlaşması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2-4 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek HESTOUREX Fuarı’nın basın toplantısı, TÜRSAB’ın İstanbul’daki Genel Merkezi’nde düzenlendi.

Fuarın basın toplantısına TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Yönetim Kurulu Üyesi Soner Bacaksız, Genel Sekreter Melike Ertekin, TÜRSAB Spor Turizmi İhtisas Başkanı Recep Şamil Yaşacan, Doğa, Gençlik ve Alternatif Turizmi İhtisas Başkanı Ayfer Kuralay, TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı İlker Ünsever, HESTOUREX Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak ve Aktüel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan Kaya katıldı.

HEDEFİMİZ TURİZMİ 12 AYA VE ÜLKE GENELİNE YAYMAK

TÜRSAB’ın turizmi 12 aya ve ülke geneline yaymak hedefiyle HESTOUREX ile güç birliği yaptıklarını belirten Bağlıkaya; “Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan spor, sağlık ve alternatif turizmi kapsayan HESTOUREX Fuarı ile iş birliğine gitmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hestourex Fuarı'nın, marka bir destinasyon konumuna yükselen Antalya'da gerçekleşiyor olması da ayrıca önem taşıyor.

Türkiye sağlık, spor ve alternatif turizm alanlarında çok önemli bir potansiyel barındırıyor. HESTOUREX Fuarı da katılımcı ve ziyaretçi bileşenleriyle bu potansiyeli bir çatı altında buluşturuyor “ diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNDE 2023 HEDEFİ 10 MİLYAR DOLAR

Türkiye’nin sağlık turizminden aldığı payı her geçen yıl artırdığına dikkat çeken Bağlıkaya; “ Ürün çeşitlemesi ve turizm gelirlerinin artırılması noktasında önde gelen alanlardan biri sağlık turizmi. Ülkemiz son yıllarda sağlık turizminde önemli adımlar atarak, bu alandan aldığı payı yıllık ortalama yüzde 25 artırmakta.

Sadece sağlık ve tıbbi nedenlerle gelenlerden elde edilen sağlık turizmi geliri, 2019’un 9 aylık döneminde 1 milyar dolar seviyesini aştı. Saç ekimi, diş tedavisi, termal tesislerden faydalanmak gibi amaçlarla Türkiye’ye gelen ziyaretçileri de düşündüğümüzde bu rakamın çok daha yüksek seviyelere çıktığını ifade edebiliriz. Türkiye’nin sağlık turizminde 2023 hedefi; 1,5 milyon sağlık turisti, 10 milyar dolar gelir elde etmek. TÜRSAB olarak bu rakamlara ulaşılması için biz de elimizden gelen çabayı göstereceğiz’’ dedi.

ANTALYA’YA 3 BİN’E YAKIN SPOR TAKIMI GELECEK

Türkiye’nin spor turizminde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Bağlıkaya; “HESTOUREX Fuarı’nda temsil edilen bir diğer alan olan spor turizmi de son yıllarda hızlı bir gelişim gösteriyor. Spor turizmi; turizmin 12 aya yayılması ve ülkemizin bu alanda elde ettiği gelirleri artırmak noktasında büyük önem taşıyor.

Antalya’da bu yıl kış sezonunda 3 bine yakın takımın kamp yapmasını bekliyoruz. Spor turizminde öne çıkan bir diğer önemli alan ise golf turizmi. Türkiye’de 20 golf tesisi bulunuyor. 2019 yılında sadece Belek bölgesinde yabancı ziyaretçiler 560 binin üzerinde oyun oynadı. Bu, Belek bölgesi açısından da rekor anlamına geliyor. HESTOUREX’in, golf turizmindeki büyüme trendine katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

HESTOUREX’İN BU YIL TEMASI AKTİF TURİZM

HESTOUREX Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak, turizm zenginliğini ortaya koyan fuarın her geçen yıl güçlendiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığının himayelerinde gerçekleşen fuara Sağlık ve Spor Bakanlıklarının yanı sıra; turizmin ana kuruluşlarıyla STK'ların büyük destek verdiğini söyledi.  TÜRSAB ile yaptıkları iş birliğinin sektör için büyük önem taşıdığını ifade eden Çakmak; “Turizm sektörünün lokomotif oyuncusu ve lideri olan TÜRSAB ile olan birlikteliğimizi bu sene daha da pekiştirdik.

Ana paydaşımız konumuna gelen TÜRSAB ile birlikte kol kola verip, ülkemizde turizmin 81 ile ve 12 aya yayılması için ortak bir çalışma yürüteceğiz. HESTOUREX  2019’da 165 ülkeden 5 binin üzerinde katılımcıyla 27 milyar liralık iş hacmi oluşturdu. Bu anlamda sektör için büyük önem taşıyor. Fuarın bu yılki teması alternatif turizm. O nedenle unutulmaya yüz tutmuş birçok aktif turizm segmentini fuarda ön plana çıkaracağız.

Ayrıca bölgelerimizdeki turizm çeşitliliğine dikkat çekerek bölgelerimize turist kazandırmayı hedefliyoruz . Aktif turizmi, sağlık ve spor turizmi gibi tanıtabilirsek çok rahatlıkla 40-50 milyar dolar geliri elde edebiliriz ” diye konuştu. Açıklamaların ardından TÜRSAB ve HESTOUREX arasında iş birliği anlaşması imzalandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.