TÜROFED Başkanı Çorabatır, CHP'den milletvekili aday adayı oldu

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

24/03/2023 21:21
TÜROFED Başkanı Çorabatır, CHP'den milletvekili aday adayı oldu

Türkiye turizminin tanınan isimlerinden TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, siyasete adım atıyor. Yıllardır etkin ve aktif bir şekilde Türkiye turizminin gelişimi için hem bireysel olarak çaba gösteren hem de STK yönetimlerinde görev alan Çorabatır, CHP Antalya Milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaparak Türkiye siyaset hayatına girmeye hazırlanıyor.

Turizm sektörüne Ankara’da adım atan ve sonrasında turizm kariyerine uzun yıllar Antalya’da devam eden Çorabatır, turizmci kimliğinin yanında turizm STK’larında da Türkiye turizmi için yoğun mesai harcıyor. Türkiye’nin en etkin turizm STK’larından biri olan Akdeniz Turistik İşletmeciler ve Otelciler Derneği (AKTOB) Başkanlığı yapan sonrasında Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) Başkanlığını üstlenen deneyimli turizmci, tüm dünyayı sarsan Pandemi ve sonrasındaki Rusya-Ukrayna Savaşı gibi önemli krizlerin yaşandığı dönemde kamu kurumlarıyla birlikte yürütülen çalışmalarda etkin bir şekilde görev yaptı. Çorabatır, son olarak merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında 150 bin depremzedenin otellerde ağırlanması çalışmaların da etkin rol almıştı.

Yaşanan krizlerden Türkiye turizm sektörünün en az şekilde etkilenmesi için yoğun mesai harcayan Çorabatır, her fırsatta Türkiye ve Türkiye turizmine büyük güven duyduğunu her ne olursa olsun Türkiye turizmine yatırım yapmaya devam edeceklerini dile getiriyordu.

Sururi Çorabatır, yatırımcı ve turizmci kimliğinin dışında Türkiye’ye hizmet vermeye siyaset dünyasında da devam etmek istiyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.