Türkiye turizmi 2021'de çok başarılı bir geri dönüş gerçekleştirdi

Akay Turizm 2022 sezonu öncesi Novatours üst yönetimini, Novatours’ un kıdemli acentalarını Antalya’da NG Hotel ve Nirvana Hotels’ in ev sahiplikleri ile ağırladı. 9 Eylül akşamı Nirvana Cosmopolitan Hotel’de sektör temsilcileri ile gala gecesinde bir araya geldiler.

13/09/2021 14:07
Türkiye turizmi 2021'de çok başarılı bir geri dönüş gerçekleştirdi

Kokteyl ile başlanan gecede ilk olarak Novatours'un CEO'su Audrone Keinyte kürsüye çıkıp; Novatours'un neler yaptığını, pandemi krizini nasıl yönettiğini ve gelecekteki planları ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Ardından yaptığı konuşmada; "2020 senesinin tüm dünyada turizm sektörünü çok zorladığını söylememe bile gerek yok. Baltık pazarı da bir istisna değildi. Bu kadar zamandan sonra çok uzun sürelerdir çalıştığımız partnerlerimizle bir araya gelmekten kıvanç duyuyoruz. Hep birlikte çok zor zamanlardan geçtik ve şüphesiz bu yaşadıklarımız sadece bizim iş ortaklığımızı güçlendirdi.

Türkiye’ye Baltıklar'dan 1 sene boyunca kimse seyahat edemedi

Pandemi kısıtlamaları yüzünden güzel Türkiye’ye Baltıklar'dan 1 sene boyunca kimse seyahat edemedi. Ancak 2021'de Türkiye çok başarılı bir geri dönüş gerçekleştirdi.

Türkiye’yi satışa açtığımız andan itibaren çok hızlı bir şekilde artan taleplere tanık olmak bizi çok mutlu etti ve satışlarda anında tüm Baltıklarda her zamanki gibi 1 numaralı (Toplam kapasitenin %40'ı) yaz destinasyonu oldu. Ve bu bizimde işlerin normale döndüğünü görmemizi sağladı. Bu sonuç birkaç faktörün kombinasyonu ile belirlendi.

Turizm sektörünün geri dönüşünü kutlamaya değer

Öncelikle, Türk devletinin turizm sektöründe aldığı yüksek güvenlikli, sağlıklı ve hijyen sağlayan tedbirler, aşılamada bu sektöre öncelik vermek. Bunları anlayıp, anlatmamızda buradaki partnerimiz Akay Turizm’in rolü çok büyük. 7/24 iletişimdeydik ve bizi her türlü güncellemeden, bilgiden, alınan önlemlerden ve virüsle mücadele için yapılan işlerden haberdar etti.

Sonuç olarak hep birlikte misafirlerimize sağlıklı, güvenilir bir tatil sunduk ve onlara tekrardan seyahat etmeleri için güven aşıladık. Bugün pozitif şekilde geri dönüş yapan bir turizm sektörünü görmek çok güzel ve hep beraber kutlamaya değer.

Sözlerini bitirirken, bu organizasyonun gerçekleşmesinde ev sahipliği yapan NG Hotels’e, Nirvana Hotels’e ve Akay Turizm'e çok teşekkür ederek, Akay Turizm Şirketler Grubu patronu Ethem Okudur'u sahneye davet ediyorum" dedi.

Geleceğe umutla bakıyoruz

Ethem Okudur da yaptığı konuşmada, "Dünyanın karşılaştığı bu felakette turizm sektörünün en çok etkilenmesi kaçınılmazdı. Ancak şu an geleceğe umutla bakıyoruz ve bu kötü rüzgarların geride kaldığına inanıyoruz.

Akay Turizm, seneye 50 yaşında olacak. Bunun arkasındaki başarının, değişen pazar gerçekliklerine çabucak adapte olmak, hatta bunların 2 adım ötesinde hareket etmek olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple, özellikle şu anki aşırı rekabetçi ve sürekli değişen dünyada biz hiçbir zaman mevcut durum ile yetinmiyoruz.

Biz her zaman en ön cephedeyiz

Biz her zaman en ön cephedeyiz. Odak noktamız gelecek ve buna göre evriliyoruz, gelişiyoruz ve aralıksız ilerliyoruz. Bu özelliklerimiz bizi misafirlerimizin gözünde yenilikçi bir incoming profesyoneli ve sektör gözünde de trend belirleyen öncü bir firma yapıyor. Biz çok sıkı çalışıyoruz ve başarımız kendi adına konuşuyor. Daha büyük, daha başarılı.

Novatours ve kıdemli acentaları ile gerçekleştirdiğimiz bu gecede sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Baltıkların milli operatörünün satışlarına maximum desteği vereceğinize inanıyorum. Gerek bu organizasyona ev sahipliği yapan NG Phaselis Otel, gerekse bu gala gecesinde bizi bir araya getiren Nirvana-Cosmopolitan Otel gruplarına, ayrı ayrı teşekkür ederim" diye konuştu.

Novatours, kötü gün dostu olduğunu bir kez daha gösterdi

Ardından sahneye davet edilen Limak Holding Turizm Grubu Başkanı ve AKTOB Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, “22 yıl  önce Baltık pazarına Novatours ile başladık. Novatours her zaman ve her dönemde bizim yanımızda oldu. Tüm dünya ile aynı anda yaşadığımız pandemi döneminde ise, Novatours Antalya’ya tam destek verdi ve kötü gün dostu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Pandemi döneminde hayatlarımız üçe ayrıldı; pandemi öncesi, pandemi dönemi ve sonrası. Hepimiz hayatlarımızı buna göre organize ettik. Kötü günleri geride bıraktık. 2022 yılından çok ümitliyiz. Baltık pazarı sayılarımızın pandemi öncesi yıllardaki sayıları yakalayacağını ve daha üzerine çıkacağını ön görüyoruz." dedi.

2022 yılının pandemi etkilerinden uzak, sağlık ve barış getirmesini diliyorum

Geceye katılanlar arasında Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz da vardı. Gecede bir konuşma yapan Yorulmaz, "Baltık pazarının lideri olan operatörlerden Novatours üst yönetimi ile birlikte Litvanya,

Letonya ve Estonya ülkelerinde en iyi satış yapan acentelerin sahipleri ve genel müdürlerinin yer aldığı ve Akay Tur’un düzenlediği bu anlamlı gecede bulunmaktan onur duyduğumu öncelikli olarak belirtmek ister ve Ethem Okudur'a’a davetleri için teşekkür ederim.

Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürdüğüm KETAV Kemer Tanıtım Vakfı Üyeleri ve Kemer Bölgesi Otelcileri adına Baltık Pazarının gelişmesi yönünde Antalya özelinde sağladıkları çaba için Novatours yönetimine teşekkürlerimizi bölgem adına sunmaktan mutluluk duyarım.

Baltık pazarının Antalya’ya gösterdi ilgi ve önem biziler için çok kıymetli

Covid-19 pandemisini yaşadığımız ve Dünya olarak zor bir dönemden geçitlimiz bu günlerde Baltık pazarı operasyonunda Dünya genelindeki hedef pazarlarınız içerisinde operasyonunuzun %40’nı oluşturan Türkiye destinasyonu ve özelinde Antalya’ya gösterdiğiniz önem biziler için çok kıymetli.

Bu bilgi, Novatours’un gelecekte yükselen bir başarıya ulaşacağının habercisi olduğu düşüncesindeyim. 2022 yılının pandemi etkilerinden uzak, sağlık ve barış içerisinde bizleri daha ileri hedeflere ulaştırması dileğiyle” şeklinde konuştu.

Bu süreçte Baltık pazarı alternatif pazar olmaktan çıktı 

Sahneye davet edilen Kilit Grup Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kilit de, "Kilit Grup, Antalya’nın gözde bölgelerinden biri olan Lara kıyı bandında, hem yeni nesil bir şehir oteli, hem de lüks bir resort otel kimliği ile öne çıkan yeni tesisi Nirvana Cosmopolitan’da, Baltık pazarının lider ve önde gelen temsilcilerinden Akay Turizm ve iş ortağı Novatours’ un Litvanya, Letonya, Estonya ülke üst yönetim kadrosunu ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz.

Nirvana Hotels markasıyla Akdeniz’in ruhunu, Türkiye’nin kültürel ve doğal zenginliklerini, pandemi deneyimi sonrasında daha da önem arz eden sağlıklı yaşam kültürünü ve kişiye özel tasarlanan yeni nesil tatil deneyimlerini öne çıkarmayı amaçlıyoruz.

Novatours, 2021 yaz sezonunda toplam kapasitesinin %40’ını Türkiye’ye yönlendirdi

Bu temel unsurları konsept ve servislerine yansıtan bir marka olarak, içinden geçilen bu süreçte Baltık pazarındaki payını her yıl artıran ve 2021 yaz sezonunda toplam kapasitesinin %40’ını Türkiye’ye yönlendiren Novatours’ a ve Antalya’da işbirliği yaptığı Akay Turizm’e Nirvana Hotels ve Crystal Hotels markası altındaki tesislere verdiği destekleri için teşekkür ediyorum.

Bu süreçte Baltık pazarı alternatif pazar olmaktan çıktı. Bölgedeki tesisler, Novatours’ un çabasını takdir ve saygı ile karşılamalı. Karşılıklı destekler ile bu güçlü işbirliğinin daha üst seviyeye taşınacağına inanıyoruz" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.