Türkiye turizm kapasitesinin yüzde 10’undan yararlanıyor

Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan, Türkiye’nin her yönü ile bir turizm hazinesi olduğunu söyledi. Alşan, "Türkiye her yönü ile bir turizm hazinesidir. Bana göre şu an ki durumda sadece istifade edebildiğimiz toplam potansiyelimizin ancak yüzde 10’udur" dedi.

19/09/2023 22:31
Türkiye turizm kapasitesinin yüzde 10’undan yararlanıyor

Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan, Turizmdays.com’a yaptığı açıklamada, 2034 ve devam eden her 10 yılın vizyonunun hazırlanması ve yazıya dökülmesi gerekli olduğuna dikkat çekerek, "Çok hızlı bir çıkış var. Binalar, yollar, trafik, kıyılara ve çevreye olan baskı, su kıtlığı riskleri, alt yapı ve çevre sorunları, tanındıkça gelişen ve daha çok talep gören bir turizm ülkesi’’ dedi.

Antalya Havalimanı'nın revize edildiğini anlatan Alşan, "Maksimumda kapasite 80 milyonluk bir trafiğe göre planlanmakta bu rakam şu andaki dış ve iç pazar dahil olarak neredeyse mevcudun 2,5 katı. Bu çok büyük bir rakam çok büyük bir yük. İstanbul Havalimanı'nda rekor üstüne rekor, 100 milyona adım adım ilerlenmekte. Biz tüm bunlara hazır mıyız ? Emin değilim. Ancak hazır olmak zorundayız’’ diye konuştu. 

Türkiye turizm kapasitesinin yüzde 10’undan istifade ediyor

Plan program olmaz ise, başa gelen işleri çözmenin nerede ise imkansız hale geleceğine vurgu yapan Korhan Alşan, şunları söyledi:

"Doğa, tarih, kültür, sanat, gastronomi zenginliklerini doğru kurgulamak planlamak zorundayız. Başaran destinasyonları örnek alıp daha iyisini yapabiliriz. Gelir ve kalite üretecek modellemelere ihtiyaç var. Medeniyetlerin temeli bu topraklarda. Hazinelerin üzerindeyiz. Herkese görev düşüyor.

Lütfen bu değerlerimize sahip çıkalım koruyalım düzelelim düzeltelim. İyiyi alkışlamak, zayıfı eksiği, yapıcı olarak eleştirmek düzeltmek cesaretini gösterelim. Kimseyi kırmadan üzmeden taraf olma psikolojisinden sıyrılarak. 

"Türkiye her yönü ile bir turizm hazinesidir"

Amaç ortak, mesele memleket meselesi. Başarırsak ki başarmalıyız gelecekte çok önemli fırsatları faydaları ülkemiz lehine kullanacağız. Türkiye her yönü ile bir turizm hazinesidir.

Bana göre şu an ki durumda sadece istifade edebildiğimiz toplam potansiyelimizin ancak yüzde 10’udur. 2034 yılında muhteşem bir Türkiye turizmine ulaşmak adına şimdiden çalışmak plan yapmak durumdadır sektörümüz.’’

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.