Türkiye'nin turizm yıldızı Time 100 listesinde

Dünyaca ünlü Time dergisi 2021 yılının en muhteşem 100 yerini sıraladı. Dünyanın dört bir yerinden tarih ve doğa harikası yerlerin bulunduğu listede Türkiye'den de Bodrum da yer aldı.

30/07/2021 09:53
Türkiye'nin turizm yıldızı Time 100 listesinde

Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Bodrum, binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, doğal güzellikleri ve dinamikliğiyle bu özel listede yerini aldı. Dünyanın en önemli haftalık dergilerinden biri olan Time'ın listesinde Bodrum'un yanı sıra Atina, Bangkok, Ljubljana, Las Vegas, Faroe Adaları ve Cannes gibi birbirinden farklı coğrafyalar bulunuyor. Hazırlanan listede Bodrum'dan övgüyle bahsedilirken Türkiye'nin St. Tropez'si ifadelerine yer verildi.

Ünlü haftalık dergi Time'da, "Dünyanın en Muhteşem 100 Yeri" başlıklı bir liste yer aldı. 2021 yılında mutlaka görülmesi gereken 100 doğa harikası ve tarihi bölgenin yanı sıra modern yerleşimlerin de yer aldığı listede Türkiye'nin en önemli turizm rotalarından biri olan Bodrum da yer alıyor. Time dergisinde yer alan haberde Bodrum'dan övgüyle bahsediliyor.

Hem yerli, hem de yabancı turistlerin gözdesi

Binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan Bodrum, Halikarnassos Antik Kenti'nin yanı sıra Orta Çağ'da da St. Jean Şövalyeleri'nin kontrolündeki önemli bir limandı. Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olarak kabul edilen Halikarnas Mozolesi'ne de ev sahipliği yapan Bodrum, doğal güzellikleriyle de hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı.

Bugünkü Bodrum'un tarihte Halikarnassos olarak anıldığını bilmeyeniniz yoktur. Tarihteki ilk planlı kent örneklerinden biri olan Halikarnassos, Karya ülkesinin yönetim merkeziydi. Bununla birlikte Halikarnassos Dünya Yedi Harikası'ndan birine de ev sahipliği yapmasıyla büyük bir öneme sahip. Kral Mausolos'un adına yaptırdığı anıt mezar günümüzde de önemli isimlerin öldükten sonra defnedildikleri mozolelere isim babası olmuştur.

Halikarnassos'tan günümüze kalan en önemli yapılardan biri 8.500 kişilik antik tiyatro

Mausoleum adlı anıt mezardan günümüze bazı kalıntılar ulaşmıştır. 5. yüzyılda St. Jean Şövalyeleri tarafından mozolenin taşları sökülüp Bodrum Kalesi'nin inşasında kullanılmıştır. Bölgenin yerli halkı Luviler tarafından Alikarnassa olarak anılan bu tarihi kent, Pers işgaline karşı ilk isyan eden şehirlerden biri oldu. Halikarnassos'tan günümüze kalan en önemli yapılardan biri 8.500 kişilik antik tiyatrodur.

Özellikle yaz aylarında unutulmaz konserlere ev sahipliği yapan Antik Tiyatro'nun yanı sıra Bodrum gece hayatıyla da haklı bir üne sahip. Bodrum merkezindeki mekânların yanı sıra Yalıkavak ve Turgutreis gibi noktalarda dünya çapında üne sahip iddialı eğlence yerleri bulunmakta.

Time'ın Bodrum'a dair dikkatini çeken bir diğer nokta da yel değirmenleri

Ege'nin karakteristiğini yansıtan yel değirmenleri de Time'ın Bodrum'a dair dikkatini çeken bir diğer nokta. Turizm cenneti kentin yamaçlarında bulunan yel değirmenleri özellikle fotoğraf çektirmek isteyenlerin Bodrum'daki en sevdiği rotalardan biri olma özelliği taşıyor. Burası aynı zamanda moda çekimlerine de ev sahipliği yapan bir nokta.

Bodrum denince akla gelen şeylerden biri de tüm binaları beyaza boyanmış bir kent olması. Nasıl ki Fas'ta bulunan Şafşavan'nın tamamı maviye boyanmışsa Bodrum'un da tamamı beyaza boyanmış durumda. Ege'nin karakteristiğini yansıtan bu tercih Yunan adalarında da karşımıza çıkmakta.

Hem konut tipi yapılar hem de turistik tesisler sadece beyaza boyanıyor

Bodrum'un yamaçlarında bulunan hem konut tipi yapılar hem de turistik tesisler alınan karar doğrultusunda sadece beyaza boyanmakta. Bu durum dünyaca ünlü Time dergisinin de ilgisini çekmiş durumda. Bu seçim kente gece karanlığında bile bir başka güzellik katmakta.

Dünya çapında haklı bir üne sahip olan Bodrum sadece Time dergisinin değil pek çok ünlü ismin de dikkatini çekiyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü müzisyen Katy Perry ve eşi ünlü aktör Orlando Bloom da yaz tatillerini geçirmek için Bodrum'u tercih etmiş. Konakladıkları yerden de bu ikonik fotoğrafı paylaştılar.

Dergi, Bodrum'u St. Tropez'e benzetti

Milliyet'te yer alan habere göre, Bodrum'u dünya sosyetesinin uğrak noktası olan Fransa'nın güneyindeki St. Tropez'e benzeten Time dergisi, bölgenin son yıllarda artan bir biçimde cazibe noktası haline geldiğini de vurguluyor. Bunda son dönemde Bodrum'un farklı noktalarında açılan iddialı konaklama tesislerinin payının altı çiziliyor.

Geçtiğimiz günlerde Bill Gates'i ağırlayan Bodrum koyları, son yıllarda dünyanın en zengin isimlerinin yatlarının da demir attığı rotalar haline geldi. Devasa boyuttaki yatları ağırlayan bu koylar Bodrum'un eşsiz doğa harikaları olarak da ön plana çıkıyor. Bu bölgeler aynı zamanda günübirlik turlarında gözde güzergahları arasında.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.