Türkiye'nin ilk Boeing 737 MAX 8’i böyle üretildi

Corendon Airlines, filosuna yeni katılan Boeing 737 MAX 8’in üretim ve uçuşa hazırlık videosunu paylaştı.

25/05/2018 12:43
Türkiye'nin ilk Boeing 737 MAX 8’i böyle üretildi

Boeing’in Seattle’daki üretim tesislerinde çekilen videoda, teknoloji harikası 737 MAX 8’in üretimden test uçuşuna kadar tüm yolculuğu gözler önüne seriliyor. Türkiye’de ilk defa Corendon renkleriyle uçan 737 MAX 8, % 15 daha düşük yakıt tüketimi, çevreciliği ve uzun menziliyle dikkat çekiyor.

Corendon Airlines, tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu teknoloji harikası 737 MAX 8’in üretim, boyama ve uçuşa hazırlık süreçlerini gözler önüne seren bir video paylaştı. Boeing’in Corendon Airlines için hazırladığı videoda, uçağın gövdesinin Renton fabrikasına ulaştığı andan test uçuşuna kadar olan tüm süreç görülebiliyor.

Yüzde 40 daha sessiz 

Günümüzdeki tek koridorlu uçak modellerine göre % 40 daha sessiz ve en yakın rakibine oranla % 8  daha verimli olma özelliği taşıyan 737 MAX 8, % 15 daha düşük yakıt tüketimi, çevreciliği ve uzun menziliyle de dikkat çekiyor.

Corendon Airlines, Türkiye’nin ilk 737 MAX 8’ini geçtiğimiz hafta Amerika’nın Seattle şehrinde bulunan Boeing’in Teslimat Merkezi’nden alarak, Türkiye’ye ilk uçuşunu gerçekleştirmişti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.