Türkiye, 'Lokum, fes ve dansöz' imajından kurtulmaya çalışıyor...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa'da Türk kültürüyle ilgili "Turkish lokum, kafada kırmızı fes ve dansöz, bıyıklı, şalvarlı ve pala bıyıklı erkekler" gibi yanlış imajının olduğunu ve bunun bir dönem reklam filmlerinde bile kullanıldığını belirterek, yeni reklamlarda bunu değiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

31/12/2019 23:40
Türkiye, 'Lokum, fes ve dansöz' imajından kurtulmaya çalışıyor...
 
"Böyle bir Türkiye yok" diyen Bakan Günay, "Türkiye'nin ne damak tadı Turkish lokumdan ibaret, ne biz pala bıyıklı erkekleriz, ne kızlarımız dansöz kıyafetinde, başımızda da fes yok. Çok uzun zamandan bu yana yok ama böyle bir yanılma var. Şimdi bundan vazgeçmeye çalışıyoruz" dedi.

Pakistan mı, İran mı...

2010 reklam ihalesine çıkmaya hazırlandıklarını ve reklamlarla ilgili yeni arayışlarının giderek belirli bir zemine oturduğunu ve genel bir Türkiye konsepti oluşmaya başladığını belirten Günay, bugüne kadar oluşan imaj için şöyle konuştu: "Bir garip Doğulu karikatürü Türkiye?nin üzerine oturmuş. Tanıtım reklamlarımızda, şalvarlı kızlar, uçan halılar, pala bıyıklı, ata binmiş bir takım şehzadeler! Böyle bir Türkiye yok. Ben böyle bir Türkiye görmedim, yaşamıyorum. Hindistan mı, Pakistan mı, İran mı? Ne olduğu belli olmayan bir şey var."

"Osmanlı böyle anlatılmaz" diyen Bakan Ertuğrul Günay, "Osmanlı Selimiye, Sultan Ahmet, Fatih'le anlatılır ama böyle anlatılmaz. Uçan halı, bizim masallarımızda bile yok. Biz oryantalist bakış açısıyla kendimizi tanıtmaya çalışmışız" diye konuştu.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.