Türk şirketten İtalya'da ikinci otel yatırımı
Venedik'te San Clemente Palace Kempinski adlı bir oteli bulunan Permak Grubu, ülkedeki ikinci büyük otel yatırımı için harekete geçti. Milano'nun merkezindeki ünlü Portrait Hotel'in yanındaki binayı satın alan şirket, bu binayı da renove edip beş yıldızlı otel yapmayı planlıyor. Otel, 2026 yılında hizmete açılacak.

Türkiye`nin hızla büyüyen sanayi, hizmet ve yatırım gruplarından Permak Grubu'nun temelleri 30 yıl önce Permak Makine Sanayi'nin kurulmasıyla atıldı. Permak bugün makine, tekstil, kimya, sistem teknolojileri, inşaat ve turizm ana iş kollarında faaliyet gösteriyor. Permak Grubu şirketleri Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki sanayi tesisleri ile ülkenin üretim gücüne katkı sağlarken, güçlü distribütörlük ağıyla da 25 yılı aşkın bir süredir önemli firmaların bölge temsilciliklerini yürütüyor.
Son yıllarda ise yurt içi ve yurt dışında inşaat ve turizm yatırımlarıyla adını duyuruyor. Turizm sektöründe özellikle Venedik'te yaptığı yatırım ile uzunca bir süre konuşulmuştu. Permak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selim Uyar'ın oğlu Emir Uyar, Venedik'te 150 Milyon Euro'ya San Clemente Palace Kempinski'yi satın almıştı.
İkinci büyük yatırım için harekete geçildi
Oteli 30 Milyon Euro'luk bir yenileme yatırımı ile açmayı planlarken pandemi başladı ve yatırım askıya alında. San Clemente Palace Kempinski, Venedik'in ünlü San Marco Meydanı'na tekne yolculuğuyla 8 dakikalık mesafede bulunan bir otel. 205 odalık otelde spa merkezi, yüzme havuzu, mini golf sahası ve toplantı salonları var. Hatta içinde 900 yıllık bir kilise bile mevcut. Koronovirüs salgın dönemi bittikten sonra bu oteli Mandarin Oriental devraldı ve halen de işletmeye devam ediyor.
Permak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emir Uyar'ın İtalya'da turizm yatırımlarına devam edeceği konuşuluyordu. Para Dergisi'nde yer alan habere göre, pandemi nedeniyle planlarda gecikme olsa da bu yatırım planlarından hiç vazgeçmemiş. Şimdi ikinci büyük bir yatırım için tekrar harekete geçmiş. Milano'nun merkezindeki ünlü Portrait Hotel'in yanındaki binayı almış. Bu binayı da renove edip beş yıldızlı otel yapacakmış. Oteli 2026 yılında hizmete açacakmış.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: