'Türk hamamları yeniden popüler'...

Türk hamamlarının yeniden popüler olmaya başladığını yazan WSJ, eski ritüellerin yeni formda şekillendiğini belirtti. Türk geleneğinde önemli bir yere sahip olan hamamlar, Wall Street Journal Gazetesi'nde (WSJ) makale konusu oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Türk hamamları yeniden popüler'...

Son 50 yıldır popüler kültürle birlikte unutulmaya yüz tutan Türk hamamlarının yeniden keşfedilerek büyük ilgi görmeye başladığı belirtildi. İstanbul'un tarihi hamamlarını inceleyen Wall Street Journal Gazetesi'nin seyahat muhabiri J.S. Marcus, hamam geleneğinin yeni bir form içinde eski ritüellerle yeni neslin ilgisini çekmeye başladığını yazdı. Marcus, yüzyıllardır ritüel şeklinde gerçekleştirilen hamam geleneğinin artık 5 yıldızlı otel, spa ve spor salonlarında modern bir yapıya dönüştürüldüğünü ancak restore edilen tarihi hamamların turistler kadar artık İstanbulluların da daha fazla ilgisini çektiğini ifade etti.

 

MİMARİSİ BÜYÜLEDİ...

Yeni yapılan hamamlarda Osmanlı mimarisinden esinlenildiğini kaydeden Marcus, dolaştığı ünlü otellerin hamamları ile tarihi hamamlar hakkında da görüşlerini kaleme aldı. İstanbul'daki 300 yıllık tarihi Cağaloğlu Hamamı'ndan 'büyüleyici ve görülmeye değer bir mimari' diye bahseden Marcus, makalesinde, Osmanlı'dan günümüze hamam kültürü hakkında da okuyuculara detaylı bilgiler verdi. Marcus, fiyatların beş yıldızlı otel ve spalarda biraz daha pahalı olduğuna değinerek, tarihi Cağaloğlu Hamamı'na giriş fiyatının 28 euro olduğunu okuyucularına duyurdu. (Sabah)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.