Turizmin yol haritası dijital fuarda çizilecek

Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği (USTUD)’nin düzenleyeceği “USTUD Sürdürülebilir Turizm Konuşmaları” turizmin geleceği için kritik önem taşıyan “sürdürülebilirlik” kavramını sektör özelinde farklı açılarıyla değerlendirecek. Her biri alanında uzman uluslararası isimlerin ve sektör profesyonellerinin yer alacağı konuşmalar, “geleceğim turizmde” diyen herkesi, pandemi döneminin de olumsuz yönde etkilediği turizmin geleceği için “sorumluluk” almaya ve “sorumlu” davranmaya davet ediyor.

23/02/2021 16:27
Turizmin yol haritası dijital fuarda çizilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TUROFED, İzmir Vakfı desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB FUARCILIK A.Ş. tarafından düzenlenen 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı; 25-27 Şubat 2021 tarihlerinde ttidigital.izfas.com.tr adresinde gerçekleştirilecek.  Fuarın ikinci günü 26 Şubat, Cuma günü 10.00 - 18.00 arasında Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği’nin organizasyonu ile “USTUD Sürdürülebilir Turizm Konuşmaları”yla “sürdürülebilirlik” odağında turizmin yol haritası çizilecek.

Sürdürülebilirlik Sürdürülebilir mi?

Etkinlikte, sürdürülebilir turizm kavramı beş farklı açıdan USTUD Yönetim Kurulu üyeleri moderatörlüğünde ele alınacak. Moderatörlüğünü USTUD Kurucu Başkanı Adviye Bergemann’ın yapacağı “Sürdürülebilirlik Sürdürülebilir mi?” konunun kavramsal olarak ele alınacağı ilk oturum.  Prof. Dr. Fevzi Okumuş (Central Florida Üniversitesi), Güven Eken (İzmir Vakfı Genel Müdürü), Doç. Dr. Katalin Zaim (Global Sürdürülebilirlik Danışmanı) ve Taieb TJ Joulak (Shangri La Bosphorus Istanbul Genel Müdürü)’ın konuşmacı olarak katılacağı oturum 10.00-10.45 arasında gerçekleşecek. 11.15-12.00 saatleri arasında destinasyon yönetimi perspektifinden “Ne kadar sürdürülebiliriz?” sorusunun ele alınacağı oturumun moderatörlüğünü Seda Kutluk yapacak ve  konukları Bahattin Yücel (Turizm Eski Bakanı), Prof. Dr. Gül Güneş (Selçuk Üniversitesi), Dr. Göknur Gündoğan (Bağ Ürünleri Uzmanı, yazar).

Sürdürülebilirlik mekanizması olarak etiketlemenin tartışılacağı “Yıldızınız Ne Kadar Parlak?” oturumunun moderatörü Serdar Çelenk, Neptün Soyer (İzmir Köy Koop Yönetim Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Semra Günay Aktaş (Anadolu Üniversitesi), Varol Civil (TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Melek Yatırımcı) 13.15-14.00 saatleri arasında konuk ediyor.

Dirençli turizm kavramının irdeleneceği “Dayanıklı mıyız?” oturumunda ise moderatör Doç. Dr. Volkan Altıntaş; Prof. Dr. Tuncay Neyişçi (Ekolog, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Bşk.), Ersev Demiröz (Mandarin Oriental Bodrum Genel Müdürü), Hasan Arslan (Turizm Aktüel İmtiyaz Sahibi)’ı 16.00-16.45 saatleri arasında ağırlıyor olacak.

Uluslararası iş birlikleri ve farklı coğrafyalardaki en iyi pratiklerin değerlendirileceği “Hep Beraberiz” 17.15-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek son oturum, Adviye Bergemann’ın konukları Dr. Michalis Toanoglou (Woosong Üniversitesi, Güney Kore), Jeffery Smith (Six Senses Hotels Resorts Spas Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı), Haldun Dinccetin (Finn Partners New York, Ortak), Aslı Çakın Dağlı (UNDP Türkiye Proje Yöneticisi Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföyü).

Pandemi ile bu endişemizin yerinde olduğunu deneyimledik

“Sürdürülebilirlik” anlayışının turizm sektörünün tüm bileşenleri tarafından benimsenmesi ve özümsenmesi gereken bir kavram olduğuna vurgu yapan Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği Kurucu Başkanı Adviye Bergemann, “onlarca sektörü doğrudan ya da dolaylı etkileyen geniş yelpazede oyuncusu olan turizm sektöründe ekip olarak hareket etmek durumundayız. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği’ni kurduğumuzda Covid-19 pandemisi henüz başlamamıştı. Ezberlerin bozulduğu bu döneme tanıklık etmeden önce de hızlı nüfus artışı ve tükenen doğal kaynaklar, turizmin orta ve uzun vadede en çok etkilenebilecek sektörlerinden biri olacağına işaret ediyordu. Pandemi ile bu endişemizin ne derece yerinde olduğunu deneyimledik.

Sürdürülebilir turizmin genel algısı bir turizm çeşidi olması yönünde fakat sürdürülebilir turizm bir turizm çeşidi değildir, politika geliştirme ve uygulama prensibidir. Sürdürülebilir turizm ancak ve ancak bütüncül bir yaklaşımla, kişisel sorumluluk ile kolektif sorumluluğunun kaynaşmasıyla mümkün olacaktır. Ben ve her biri alanında uzman olan arkadaşlarım, Global Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde sürdürülebilir turizmi bir araç olarak teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Geleceğim turizmde diyen turizm sektörünün tüm profesyonellerini sorumluluk almaya ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki şimdi sorumlu davranmanın tam zamanı ve yaşadığımız bu topraklara, bunu borçluyuz.” dedi.

“USTUD Sürdürülebilir Turizm Konuşmaları” 26 Şubat Cuma günü 10.00-18.00 saatleri arasında ttidigital.izfas.com.tr  platformundan ücretsiz olarak izlenebilecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.