Turizmin tarihi yazılıyor...

Cumhuriyet Dönemi’nin turizm tarihini yazmak için yürütülen araştırma kapsamında Danışma Kurulu üyeleri ve araştırmacılar Eskişehir’de bir araya geldiler.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmin tarihi yazılıyor...

Cumhuriyet Dönemi’nin turizm tarihini yazmak için yürütülen araştırma kapsamında araştırma Danışma Kurulu üyeleri ve araştırmacılar Eskişehir’de bir araya geldiler. Danışma Kurulu üyeleri ile araştırmayı yürütecek ekipten toplam 30 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, Danışma Kurulu üyelerinden eski Turizm Bakanı Bahattin YÜCEL, Tarih Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bulutoğlu Antalya Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen, turizmci ve eğitimci Avni Aker, Resort Dergisi ve www.turizmgazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Fehmi Köfteoğlu, Turban Eski Genel Müdürü Dr. Mehmet Özdemir ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Dairesi Başkanı Mehmet Evkuran katıldı.

Eskişehir Grand Namlı Otel’de yapılan toplantı, Türkiye Turizm Tarihi Araştırması Koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın sunumu ile başladı. Kozak sunumunda, yürütülmekte olan araştırmanın 1923 sonrası Türkiye’deki turizm ile ilgili pek çok konuyu kapsayacağını belirterek, araştırmanın sözlü tarih görüşmesi ve arşiv çalışması ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Sözlü tarih görüşmesi kapsamında 350 kişi ile yaklaşık 500 saatlik görüntülü ve sözlü çalışmanın yapılacağını açıklayan Prof. Dr. Kozak, gerçekleştirilecek çalışmanın kapsam ve görüşülecek kişi sayısı bakımından dünyada örneği az olan bir çalışma olacağını vurguladı. Prof. Dr. Kozak, bu araştırmanın tamamlanmasının ardından Türk turizmi üzerine günümüzde ve gelecekte araştırma yapacaklar için önemli bir arşivin de meydana getirilmiş olacağını söyledi.
 
Türkiye Turizm Tarihi Araştırması Danışma Kurulu Başkanı, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel de böylesine önemli bir çalışmaya katkıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, araştırmanın ülkemizde önemli bir eksikliği gidereceğini vurgulayarak, araştırmaya katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
 
Toplantının sonrasında araştırmanın sözlü tarih görüşmesi yapılacak kişilerin seçiminde izlenecek yöntem, görüşme sorularının içeriği ve görüşülecek kişilerin belirlenmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştirildi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.