Turizmi, Paskalya hareketlendirecek...

Nisan ayının ilk haftasında kutlanacak olan Paskalya Bayramı için yurt dışına yerli turist taşıyan acenteler ve yabancı misafirleri ağırlayacak Türkiye'deki oteller, şu ana kadar gerçekleştirilen rezervasyonlardan memnun olduklarını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmi, Paskalya hareketlendirecek...

Paskalya, Doğu ve Batı kiliseleri arasında farklılıklar olmakla birlikte her yıl Mart ayı sonundan Nisan sonuna kadar olan dönemde kutlanıyor. Her yıl sabit bir tarihte gerçekleşmeyen ve dünya kiliselerinin çoğunda pazar günü kutlanan Paskalya Günü, bu yıl 4 nisanda Ortodoks ve Katolikler tarafından birlikte kutlanacak. Bahar aylarına denk gelen bu dönemde yurt dışından çok sayıda turist Türkiye'ye gelirken, boş kalmaması için uygun fiyatlarla misafirlere sunulan dönüş uçakları da Türkler'e hesaplı bir tatil için avantajlı imkanlar sağlıyor.

 

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü Nilüfer Müstecaplıoğlu, Türkler'in Paskalya Dönemi'nde yurt dışında uygun fiyatlarla tatil yapabilmeleri için “Özel Bahar Fırsatları” hazırladıklarını bildirdi. Yurt dışında İspanya ve İtalya'ya ilginin yoğun olduğunu dile getiren Müstecaplıoğlu, Türkiye'de ise İstanbul'un, tatilcilerin gözdesi olduğunu belirtti. Paskalya'nın, kısa bir dönem olduğunu ve bu nedenle Türkiye'ye gelen turistlerin Kapadokya ve Efes gibi bölgelere gitmek için zaman bulamadıklarına dikkati çeken Müstecaplıoğlu, “Şu ana kadar aldığımız rezervasyonlardan çok memnunuz. Hedefimiz, bu dönemde 2 bin 500 kişiyi yurt dışına götürmek. Hala zaman olmasına karşın şu anda bin 500 kişiye ulaştık” diye konuştu.

 

İTALYA TURLARI 269, İSPANYA TURLARI İSE 199 AVRO'DAN BAŞLIYOR...

 

Müstecaplıoğlu, Paskalya Dönemi için hazırladıkları turlardan üç gece sürecek olan ve 2 Nisan hareketli Roma turu'nun 3 veya 4 yıldızlı otellerde oda kahvaltı konaklama seçenekleriyle sunduklarını ve bu turun bedelinin alan-otel-alan transferleri ve Türkçe rehberlik hizmetleri de dahil olmak üzere 269 avrodan başladığını bildirdi.

 

3 veya 4 yıldızlı otellerde 3 gece oda kahvaltı konaklama sunan Roma-Floransa turunun hareket tarihinin de 2 Nisan olduğunu ve turun fiyatının 399 avrodan başladığını dile getiren Müstecaplıoğlu, 2–5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Milano-Venedik turunun ise 369 avrodan başlayan fiyatlarla sunulduğunu belirtti. Bunların haricinde İtalya için başka tur programlarının da olduğunu ifade eden Müstecaplıoğlu, İspanya'da ise Barselona, Madrid ve Mallorca'ya turlar düzenleyeceklerini, bu turların fiyatlarının ise 199 avrodan başladığını kaydetti.

 

YURT DIŞINDAN GELENLERİN YÜZDE 90'I İSTANBUL'U TERCİH EDİYOR...

 

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ali Onaran da 1994 yılından bu yana Paskalya turları düzenlediklerini belirterek, kısa bir tatil olması nedeniyle yurt dışından gelenlerin yüzde 90'ının İstanbul'u tercih ettiğini kaydetti. Onaran, “İstanbul eskisine nazaran çok daha fazla satıyor. Avrupa'da popülerliğini artırdı ve krizde belki de en az etkilenen şehirlerden bir tanesi oldu. 2010 kültür başkenti olmasının da katkıları oldu. İtalya ve İspanya'dan sadece Paskalya için gelen turist sayısı, dünya turizminin azaldığını bildiğimiz son dönemde, iki katına çıktı diyebilirim.”

 

Yurt dışına gidişlerde ocak ayında Pronto Tour olarak geçen yılın aynı ayına oranla yaklaşık yüzde 56 artış kaydettiklerini ve bunun Paskalya'ya da yansıyacağını söyleyen Onaran, en çok İspanya ve İtalya turlarının rağbet gördüğünü belirterek, bazı tur paket fiyatlarına ilişkin bilgi verdi. Buna göre, uçak bileti, havalimanı vergileri, konaklama, seyahat sigortası ve transfer ücretlerinin dahil olduğu 3-4 gece konaklamalı turlardan Madrid 269 avro, Barcelona 299 avro, Venedik 379 avro, Sicilya 299 avro, Palma de Mallorca 199 avro, Lizbon-Porto 419 avrodan başlayan satış fiyatlarına sahip bulunuyor.

 

“PASKALYA'NIN MERKEZİ İSTANBUL OLACAK”...

 

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır da Paskalya Dönemi'nde İstanbul'a yoğun talep beklediklerini bildirdi. Otellerin rezervasyon almaya başladığını ve bekledikleri talebe ulaştıklarını dile getiren Bayındır, talebin özellikle Avrupa Ülkeleri'nden geldiğini söyledi.

 

Paskalya'nın, kısa bir tatil olduğuna işaret eden Bayındır, “Bu nedenle İstanbul dışına çok fazla bir talep olacağını düşünmüyorum. Mevcut turlar genellikle İstanbul'a yoğunlaşmış durumda ama zengin bir turist kafilesi gelirse onlar belki kısa süreli de olsa Kapadokya ve Efes gibi bölgelere gidebilirler ancak Paskalya'nın merkezi İstanbul olacak diyebilirim” şeklinde konuştu. Bayındır, İstanbul'a gelen turistlerin maddi güçlerine göre otel tercihi yaptıklarını belirterek, “Ancak hemen hemen her yıl bu dönemde öncelikli olarak Taksim ve Laleli'de bulunan oteller doluyor” dedi.

 

KAPALIÇARŞI, PASKALYA'DA AÇIK OLACAK...

 

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat ise normalde Kapalıçarşı'nın pazar günleri kapalı olduğunu, ancak Paskalya'nın bu yıl pazar günü kutlanacağından dolayı çarşıyı açacaklarını bildirdi. Paskalya'da çarşıyı açmazlarsa tur şirketlerinin gelen turistleri Bursa'ya götürdüklerini dile getiren Fırat, çarşı esnafının da Paskalya'da dükkanlarını açmak için istekli olduklarını söyledi.

 

Fırat, mağazasını açmak istemeyen esnafa bir zorlama yapmayacaklarını ve isteyenlerin açacağını belirterek, “Bizim bir yönlendirme veya zorlama yapmamıza gerek kalmıyor. Turiste yönelik çalışanların hepsi gönüllü olarak açıyorlar zaten. Geçen yıl da Paskalya'da çok iyi iş yaptık. Esnafın çoğu, bir haftada yapamayacağı işi 1-2 günde yapıyor bu dönemde. Çarşı normalde saat 19.00'da kapanıyor ama o kadar çok turist oluyor ki 21.00'e kadar çıkamıyoruz. Bu yıl da iyi iş yapacağımızı tahmin ediyorum” diye konuştu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.