Turizme Hindistan ve Endonezya'dan ithal personel... 1800 Dolar maaş

Turizm sektöründe, Türk işçi bulma zorluğu, alternatif çözümleri gündeme getiriyor. Hindistan ve Endonezya'dan transfer edilen işçilere 1.800 Dolar maaş ödenirken, büyük otel zincirleri konaklama sorununu apartman kiralayarak çözüyor.

17/03/2024 23:02
Turizme Hindistan ve Endonezya'dan ithal personel... 1800 Dolar maaş

Reel ekonomilerde işçi bulma krizi yaşanıyor. Türkiye, Mısır ve Almanya gibi ülkeler çözüm arayışında. İşçilere ev alan, yurtdışından işçi transferi yapıyorlar. Türkiye, Mısır ve Almanya gibi ülkeler, reel ekonomilerindeki istihdam krizine çözüm arayışında.

İmalat ve hizmet sektörlerinde yaşanan eleman sıkıntısı, patronları çözüm arayışlarına yönlendiriyor. Türk Cumhuriyetleri'nden getirilen işçilere ev satın alan sanayicilerin sayısı artıyor. Armatür sektöründe istihdam kaybı yaşanırken, sektördeki maaşlar tarihi zirvelere tırmanıyor.

Turizme, yurt dışından personel çözümü

Turizm sektöründe ise, Türk işçi bulma zorluğu, alternatif çözümleri gündeme getiriyor. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, Hindistan ve Endonezya'dan transfer edilen işçilere 1.800 Dolar maaş ödenirken, büyük otel zincirleri konaklama sorununu apartman kiralayarak çözüyor.

Sendikalı işletmelerde ise toplu iş sözleşmeleri ile maaşlarda önemli artışlar yaşanıyor. Mavi yaka maaşları 60 Bin Lira'dan başlayıp, 150 Bin Lira'ya kadar çıkıyor. Vinç operatörleri için talep edilen ücretler ise en az 150 Bin Lira seviyesinde.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.