Turizmde son yılların en hazin ayını yaşıyoruz

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, korona virüs ikinci dalgasının Kasım ayı itibariyle kabusu yaşattığını belirterek, “Her alanda olduğu gibi turizmi de olumsuz etkiledi.

01/12/2020 11:25
Turizmde son yılların en hazin ayını yaşıyoruz

Korona virüsün gittikçe tehlikeli boyutlara ulaşması ile bu yılın Kasım ayı geçtiğimiz Mart-Nisan günlerine benzedi. Avrupa radikal kararlarla hareketi kısıtlamaya çalışırken, turizmin frenine sonuna kadar bastı. Önemli tatil destinasyonlarının havalimanları neredeyse tamamen kapandı, uçaklar parklara çekildi. Bu dönemde Antalya bölgesinde kısıtlı olarak devam eden turizm hareketi, Almanya’nın 9 Kasım’daki Türkiye yasağı ve Rus uçuşlarının iyice azalması ile durma noktasına gelerek en hazin Kasım ayını yaşadı” dedi.

Yavuz, Batı Avrupalı orta yaş üstü turistlerin Kasım ayında gözdesi olan Antalya’nın korona virüsü endişesi ile boş kaldığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu endişeye Alman Hükümetinin kararı eklenince, Antalya Havalimanı son yılların en sakin Kasım ayını yaşadı. Bununla birlikte golf dönemi olarak bilinen Kasım ayında golfçülerin gelmemesi Kasım ayı gelişlerinde rakamı son yılların en düşük düzeyine indirdi. Kasım ayında yurt dışından gelen misafir sayısı 105 bin 856'da kaldı."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.