Turizmciler süper KDV indirimi istiyor

İspanya’da turizmciler, 2019 rakamlarına ulaşabilmek için, hükümetten otellerde geçici olarak süper indirimli KDV gibi alternatif önlemleri içeren Turizm Sektörünü Teşvik Etme Planı'nı uygulamaya çağırdı.  

18/01/2022 10:29
Turizmciler süper KDV indirimi istiyor

Ülkede, Competur ittifakı, konaklama sektörünü destekleyecek ve şirketlerin rekabet güçlerini yeniden kazanmalarını sağlayacak önlemler talep ediyor. İspanya’da enflasyondaki artış, Yunanistan veya Fransa gibi ülkelerden şirketlere kıyasla rekabet gücünü kaybeden sektöre zarar veriyor. 2019’a kıyasla 200.000’e yakın ve daha fazla iş kaybı oldu.

Turizm Sektörünü Geliştirme Planı

Competur ittifakının üyeleri olan İspanya Otelcilik ve İspanya Oteller ve Turist Konaklama Konfederasyonu (CEHAT) tarafından sağlanan veriler, toparlanmanın gerçekleşmidiğini gösteriyor. Competur, hükümeti, 2019’da elde edilen istihdam yaratma ve rekabet edebilirlik rakamlarını geri kazanmasını sağlayacak Turizm Sektörünü Geliştirme Planı uygulamaya çağırıyor.

Pandemide kayıplar

Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, turizm sektörü 2021’de iş hacminde 2019’a kıyasla 63,4 Milyar Avro ve pandeminin başlamasından önceki dönemlere kıyasla 42,4 Milyar Avro gelir kaybetti.

Bu rakamlardaki düşüş, otel ve turizm sektörünün katkısında önemli bir azalmaya neden oldu. 2019’da otel endüstrisi İspanya GSYİH’sının %6,4’ünü oluşturmasına ve turizm sektörünün bir bütün olarak %12,5’e ulaşmasına rağmen, 2020’de her iki rakam da sırasıyla %3,5 ve %5,5’e düştü.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.