Turizmciler İzmir'de buluşacak...

Turizmin kalbi yine İzmir’de atacak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Travel Turkey İzmir 2010, yarın kapılarını açacak. Pazar günü sona erecek etkinliğe 20 ülkeden 500 firma katılacak

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmciler İzmir'de buluşacak...

İzmir dev bir fuara daha ev sahipliği yapacak. İZFAŞ, Hannover-Messe International İstanbul ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle düzenlenen Travel Turkey İzmir 2010-Turizm Fuar ve Konferansı yarın başlayacak, pazar günü sona erecek.



İki bakan birlikte açacak

Uluslararası Fuar Alanı’ndaki etkinliğe 20 ülkeden 500’e yakın firma katılacak. Özellikle yabancı ziyaretçilerin büyük ilgi göstermesi beklenen Travel Turkey İzmir’de, Türkiye’nin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonları yerli-yabancı yatırımcılara, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapan son tüketicilere tanıtılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst tarafından açılacak organizasyonda bu yıl ‘butik oteller’, ‘macera, spor, dalış turizmi’ ve ‘sağlık turizmi’ gibi yeni özel bölümler de yer alacak.
Ordu ve Osmaniye’nin ‘partner iller’, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’in ise ‘uluslararası partner il’ olacağı fuara Tayland, Makedonya, Libya, Irak, Tanzanya, Etiyopya gibi ülkelerle Doğu Anadolu, Serhat, Karacadağ ve Kuzeydoğu kalkınma ajansları ise ilk kez katılacak.

Dostluk rüzgarı esecek

Travel Turkey İzmir 2010’un katılımcılarından biri de Mısır Dostluk Derneği olacak. Türkiye’yle Mısır arasındaki dostluğu, kültürel ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla geçen haziranda İzmir’de kurulan dernek, organizasyon kapsamında Mısır’ın Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin’i ağırlayacak.
(shf)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.