Turizm yatırımlarında pandemi öncesine dönüş ne zaman?

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin (WTTC) son raporu, seyahat ve turizm yatırımlarında cesaret verici bir canlanmanın olduğunu, pandemik aksaklıkların aşıldığını ve büyümeye güçlü bir dönüşün sinyalini verdiğini ortaya koydu.

24/08/2023 12:48
Turizm yatırımlarında pandemi öncesine dönüş ne zaman?

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin (WTTC) Seyahat ve Turizm Ekonomik Etkisi 2023 Küresel Eğilimler Raporu’na göre, güçlü seyahat büyümesi, 2022’de sektör yatırımlarında artışa yol açtı; Asya-Pasifik ve Afrika’da yatırımların 2022’de 2000’e göre yüzde 161 arttığı görülüyor.

Raporun sonunda 2023 öngörüsüne yer veren WTTC, yatırımlarda yüzde 11,5’lik, yani 955 Milyar Dolar tutarında güçlü bir büyüme öngörüyor ve 2025 yılında pandemi öncesi seviyelere dönüş bekliyor. WTTC, 2033 yılına kadar küresel olarak ortalama yüzde 6,1’lik umut verici bir yıllık büyüme öngörüyor ve en güçlü yıllıklandırılmış büyüme oranlarının bu yıl artacağı tahmin ediliyor.

ENFLASYON EN BÜYÜK ENGEL

Ancak faiz oranlarındaki küresel artış gelecekteki yatırımlar için zorluklar yaratıyor. Merkez bankalarının artan enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırmasıyla borçlanma ve ürün maliyetleri artıyor.

Daha yüksek faiz oranları, sektöre gelecekte yapılacak yatırımlar için risk teşkil edebilir; bu nedenle, bu hayati sektörün sürekli olarak güçlenmesini sağlamak amacıyla kamu ve özel sektörün yenilik yapmak üzere birlikte çalışması büyük önem taşıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.