Turizm Türkiye'nin altınıdır

TIF 2020'de konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak yurtdışında da geniş bir iletişim ağına sahibiz. Turizmi, ülkemizin altın sektörü olarak görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye turizminin gelişmesi için büyük bir gayret içindeyiz" dedi.

28/01/2020 19:35
Turizm Türkiye'nin altınıdır

Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak yurtdışında da geniş bir iletişim ağına sahibiz. Turizmi, ülkemizin altın sektörü olarak görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye turizminin gelişmesi için büyük bir gayret içindeyiz. Sektörün sorunlarına çözümler üretmek için Türkiye Turizm Meclisini kurduk. Turizm Meclisimizde, Türkiye'nin en büyük turizm şirketlerinin yanı sıra, Turizm Bakanlığımız ve ilgili diğer kamu kurumlarımız yer alıyor.

Mutfak çalışmalarımızın katkısıyla finansa erişimde, vergi ve gümrüklerde, inşaat izinleri ve tapu işlemlerinde bürokrasi ve prosedürler azaltıldı. Artık buralardaki işler, çok daha hızlı sonuçlanıyor. Kamu kurumlarıyla birlikte yoğun bir mesaiye başladık. Birliğimizin, reel sektöre ve Türk turizmine katkısı artarak devam edecektir. Bu noktada küresel marka olmuş otel yatırımlarının, Anadolu'ya yayılmasını sağlamalıyız. Zira özellikle yüksek harcama potansiyeline sahip yabancı turistler, böyle oteller arıyor ve bu otellerin bulunduğu yerlere gidiyor” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.