Turizm sektörünün özel okul ilgisi nereden geliyor?

Koronavirüsün en çok etkilediği alanlardan biri de özel okullar oldu. Artan yüksek maliyetler ve öğrencilerin kayıt yaptırmaması 938 özel okulun kapanmasına neden olurken okul binalarına en fazla talep turizm ve sağlık sektöründen geldi.

08/06/2021 09:57
Turizm sektörünün özel okul ilgisi nereden geliyor?

Pandemi nedeniyle artan maliyet ve azalan öğrenci kayıtları özel okulları vurdu. Kapanan okullar dönüşüm sürecine girerken 882 özel okul ise devredildi. Kapanan özel okullardan 14 bin 652 öğrenci, devredilen özel okullardan ise 35 bin 302 öğrenci devlet okullarına geçti.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, Bloomberght'de yer alan haberde, artan özel okul satışlarının sağlık ve turizm yatırımcılarının dikkatini çektiğini dile getirirken "Kapanan okulların yüzde 50’si ya sağlık ya da turizm merkezi oluyor. Aynı zamanda dönüşümler üretim alanında da gerçekleşiyor" dedi.

Özel okullar turizm yatırımcısının gözdesi haline geldi

Tatil beldelerinde kapanan özel okulların da turizm yatırımcısının gözdesi haline geldiğini söyleyen Hakan Akdoğan, “Son 1 yılda turizm sektörü çok zor zamanlar yaşadı.

Şimdi ise aşı haberleriyle bir canlanma bekleniyor. Bu alanda turizm sektöründeki yatırımcılardan kapanan ve satılık olan özel okullara karşı büyük ilgi var” açıklamalarında bulundu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.