Turizm sektörü ilk kez sesini yükseltti

Hep söylüyorum. Sektör gücünün farkına varmalı, gerektiğinde sesini yükseltmeli diye. Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizinin ardından ilk kez ve nihayet bunu gördük.

Hasan Arslan Hasan Arslan 31/12/2019 23:40
Turizm sektörü ilk kez sesini yükseltti

Hasan ARSLAN

Sektörün tüm birimleri ağız birliği ederek itidal çağrısı yaptı, Rusya pazarının önemini dile getirdi. Turizm, Türkiye’nin cari açığını kapatan en önemli sektör. Öyle efelenerek yapılan abartılı dış siyaset gösterilerine kurban edilemeyecek kadar da değerli. Sonuçta bıçak kemiğe dayandı ve sektör sesini  yükseltti ama yukarılardan pek duyulmadı gibi!

Peki ne yapmak lazım? Daha dik durmak, daha gür ve yüksek sesle konuşmak gerekiyor. E, çünkü günümüz ortamında yüksek ses prim yapıyor, kabadayılık söküyor.  Olay ciddi. Herkesin bu ciddiyeti anlaması ve sektörün kişisel sayılabilecek hırslara kurban edilmemesi için, turizmcilerin ekmeklerine, emeklerine, geleceklerine daha iyi sahip çıkması gerekiyor.

YENİ TURİZM BAKANI MAHİR ÜNAL’I GÖREN VAR MI?

Kabul etmek gerekiyor, yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal pek de şanslı bir günde devralmadı görevini. Türkiye’nin Rus uçağını düşürdüğü, ortalığın toz duman olduğu bir günde göreve geldi Bakan Ünal. Alışma süreci bile yaşayamadan kendini bir fırtınanın ortasında buldu. Peki görevi  devralma görüntülerinin ardından yeni bakanı gören ya da duyan var mı?

Turizm sektöründe kıyamet kopuyor, herkes yeni Bakan’dan açıklama ama en önemlisi çözüm bekliyor ama o ortalarda yok. Bu arada kendisi hariç herkes olaya dahil oldu, bir şeyler söyledi. Aslında bu olay Bakan Mahir Ünal’ın en zor sınavı. Olaya hakim olup, krizin en az zararla atlatılması için çabalaması gerekiyor ama, henüz bu konuda bir çabasını göremedik. Sanırım hem sektöre, hem de olaya çok yabancı hissediyor kendisini.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.