Turizm gelirlerinin yüzde 50’den fazlasını İstanbul sağlıyor
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Turizm gelirlerinin yüzde 50’den fazlasını İstanbul sağlıyor. İstanbul tarihin, kültürün, eğlencenin, gastronominin yani aradığınız her şeyin bulunduğu şehir'' dedi.

Şekib Avdagiç, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin hizmet ihracatının 200 Milyar Dolarlık seviyeye yükseleceğini, bunun 100 Milyar Dolarlık kısmının ise, turizmden geleceğini ifade etti.
Turizm gelirlerinin önemli kısmının İstanbul’dan kaynaklandığını hatırlatan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Turizm gelirlerinin yüzde 50’den fazlasını İstanbul sağlıyor. İstanbul tarihin, kültürün, eğlencenin, gastronominin yani aradığınız her şeyin bulunduğu şehir. Biz İstanbul Ticaret Odası olarak tüm Türkiye’de ve İstanbul’da turizmin geliştirilmesi için hassasiyetle çalışıyoruz" diye konuştu.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: