TURİZM DE YEŞİL EKONOMİ

SEÇİM AYDIN SEÇİM AYDIN 31/12/2019 23:40
Köşemi zaman zaman bana çalışmalarını ve görüşlerini aktaran değerli okurlarımla paylaşıyorum. Geçenlerde Ankara’yı ziyaret eden ve Ankara’nın yaz aylarında da gençler için bir tatil seçeneği olabileceğini anlatan bir görüşü sizlerle paylaşmıştım.

Bu hafta da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir değerli mensubunun kitabına ve bu kitapta bizlere aktaracağı görüşlere yer vermek istiyorum. Çalışmalarını kalıcı hale getirebilen, bunları kitaplar halinde aktarabilen tüm yazarlarımızı bu vesile ile tekrar kutluyorum.
Dünyadaki tüm gelişmeler yaşamın devamlılığına bağlı, bu da doğal kaynakların sürekliliğini sağlamaktan geçiyor. Buna bazı kaynaklar “Yeşil Ekonomi” adını da veriyorlar. Doğa dostu olmak, insan ve yaşam dostu olmakla  ve dolayısıyla ekonomi ile de yakından ilgili. Değerli yazarımız Kültür ve Turizm Uzmanı Ertan Özçoban da kitabında bu konuları turizm açısından incelemiş; şimdi kitabımızı yazarımızın anlatımı ile tanıyalım.

Yazarımıza göre “Turizm Ekolojik ortamın tam ortasında duran ve içinde bulunduğu fotoğraf karesinde artık daha temkinli tebessüm eden bir endüstrinin adı!  İşte bu eser, ülkemizde temkinli tebessüm etmek zorunda olan turizm endüstrisinde, geçmişten bugüne kadar gerçekleştirilen, çevre dostu sosyal sorumluluk kampanyalarına ışık tutmuş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Yeşil Yıldız” projesinin hem teorik altyapısını detaylarıyla anlatmakta, hem de bu proje üzerine sahada yapılan ilk ve tek bilimsel araştırmanın sonuçlarını ortaya koymaktadır.”

170’e yakın karşılaştırma
Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi olmanın rezervasyon kararlarına etkisi, gezginler üzerindeki farkındalık oranı ve çevre duyarlılığının meslek, yaş, sosyal refah seviyesi, eğitim, cinsiyet gibi temel değişkenler üzerinden analizleri gibi 170’e yakın karşılaştırmanın yer aldığı çalışma, hem otel işletmecileri açısından büyük önem taşımakta, hem de çevre duyarlılığı konusunda hassasiyet gösteren her bireye, farklı bir bakış açısı sunmaktadır.
Yeşil Yıldız’ın sadece teknik formlar olmadığını, Bireye farklı bakış açısı sunma noktasındaki ayrıntıyı da yakalayan yazarımızın bu görüşünün gelecekteki çalışmalara da ışık tutması temennimi de eklemek isterim.

Ankara’yı Daha Yakından Tanımak
Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerine düzenlenecek geziler için hazırlatmış olduğu ve Ankara Alışveriş Festivali sırasında ring seferi yapan üstü açık otobüslerin Bayram süresince de seferlerine daha kapsamlı turlarla devam etmelerini öneriyorum.      
Büyükşehir Belediyemizden gelecek açıklamaları bekliyoruz.

Bayram

Ramazanı Başkent’te yaşamanın farkını idrak eden tüm okurlarım gibi gelecek yıllar için daha farklı ortamlarda olmanın umudunu kazandım.
Tüm yurtta yöresel imkanlarla desteklediğimiz ruhun ve bedenin uyumunu ifade eden Ramazan günlerinin ardından ulaştığımız bayramı tüm içtenliğimle kutluyorum.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.