Turizm bölgelerinde vaka sayısı nüfusa göre hesaplansın

Bodrum Turistik Otelciler Derneği (BORDER), turizm bölgelerinde vaka sayılarının kayıtlı nüfusa göre değil yerleşik nüfusa göre hesaplanmasını talep etti.

25/02/2021 11:19
Turizm bölgelerinde vaka sayısı nüfusa göre hesaplansın

Bodrum Turistik Otelciler Derneği (BODER), Muğla Valiliği'nden kentteki vaka sayılarının kayıtlı nüfusa göre değil yerleşik nüfusa göre hesaplanmasını istedi.  Koronavirüs vaka sayısının, Sağlık Bakanlığı tarafından iller bazında her 100 bin nüfusa düşen haftalık vaka sayısı olarak açıklandığını hatırlatan BODER, pandemi nedeniyle Muğla'da kış yerleşiminin arttığına, kentte nüfus yoğunluğunun 2 katına çıktığına dikkat çekti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre BODER'den Muğla Valiliği'ne yapılan başvuruda, "Bu değerlendirme ile hesaplamada Muğla'da gerçek rakamlardan daha fazla koronavirüs vakası bulunduğu izleniminin doğacağı açıktır. Turizm sezonu öncesinde özellikle iç turizm talebi gerçeği yansıtmayan bu hesaplamalardan olumsuz etkilenecektir" denildi.

Sağlık Bakanlığı'nın kısıtlamaları kaldırmak için yerel bazda değerlendirme yapacağını anımsatan BODER, talebinde, "Rakamlar önümüzdeki dönemde kafe, restoran gibi turizmde önemli olan işletmelerin açılabilmesi için kriter olacaktır. Turizm bölgesinde vaka sayılarının kayıtlı nüfusa göre değil yaşayan nüfus üzerinden hesaplanması için gerekiyor" ifadelerine yer verdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.