Turistlerin en çok zarar verdiği 12 yer

Turistlere yönelik gelen en büyük şikayetler; çevre kirliliği ve pahalılığa yol açtıkları yönünde. İşte turistlerin en çok zarar 12 yer.

05/12/2018 18:53
Turistlerin en çok zarar verdiği 12 yer

1- Venedik, İtalya

Kanallar kenti Venedik, yüzlerce yıldır ayakta an yapılarıyla ünlü. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Venedik, bu kalabalığın çevreye verdiği zararı tartışıyor. Yerel halk, Venedik'e gelen turistlerin, yarattığı çevre ve gürültü kirliliğinden şikayetçi. Hatta Venedikliler birçok kez turistlere duydukları tepkiyi protesto gösterileriyle dile getirdiler.

2- Machu Picchu, Peru

İnkalara ait geçtiğimiz yüzyılın başına kadar varlığı bilinmeyen bu  kent, And Dağları üzerinde bulunuyor. Ulaşıma zor konumu nedeniyle çok geç keşfedilen Machu Picchu günümüzde turist akınına uğruyor. Ancak turistlerin doğaya saygılı davranmaması ve çevreyi kirletmeleri yerel halkın tepkisine neden olmakta. Machu Picchu'da son yıllarda çevre kirliliği ileri boyutlara ulaştı.

3- Reykjavik, İzlanda

Kuzeyin bu soğuk başkenti, güvenli ve müreffeh olmasıyla tanınıyor. Renki evleriyle de dikkat çeken Reykjavik son dönemde artış gösterin turist sayısından şikayetçi. Nüfusun dört katı turisti ağırlayan Reykjavik'te konaklama sorunu da yaşanmakta.

4- Dubrovnik, Hırvatistan

Hırvatistan'ın tarihi şehri Dubrovnik, pek çok film ve diziye ev sahipliği yapıyor. Ortaçağ'dan kalma yapıları ve dar sokaklarıyla ünlü Dubrovnik son dönemin en gözde tatil rotalarından biri. Ancak kentin yerlileri, akın akın gelen turistlerin, Dubrovnik'in dokusuna zarar vermesinden şikayetçi.

5- Barcelona, İspanya

Akdeniz'in en turistik kentlerinden biri olan Barcelona, mimarisi ve yaşam tarzıyla yabancıları cezbediyor. Ancak kente gelen turistlerin kurallara pek riayet etmemesi Barcelonalıların tepkisini çekiyor. Son dönemlerde turist karşıtı protesto gösterileri yer yer taşkınlıklara ve saldırılara da dönüşmeye başladı.

6- New York, ABD

Dünyanın finans ve sanat merkezlerinden biri olan New York, kalabalık nüfusunun yanında bir de milyonlarca turisti ağırlıyor. Dünyanın en çok turist alan kentlerinden biri olan New York, turist yoğunluğundan şikayetçi. Trafik ve konaklama sorununa doğrudan etkisi olan turist yoğunluğu yerel halkta tepkiye neden oluyor.

7- Cozumel, Meksika

Karayip Denizi'nde Meksika'ya bağlı olan Cozumel, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Sahip olduğu güzellikleri nedeniyle yat ve gemilerin akın ettiği Cozumel'de mercanların zarar görmesi yerel halkın tadını kaçırmış durumda.

8- Santorini, Yunanistan

Yunanistan'ın Ege açıklarındaki turistik adası Santorini, dar sokakları ve evleriyle ünlü. Nüfusunun çok üstünde turist ağırlayan Santorini'de kira fiyatlarının aşırı artışı tepkilere neden oluyor.

9- Roma, İtalya

Dünyanın en çok turist çeken kentlerinden biri olan Roma, tarihi güzelliklerini koruma derdinde. Kente gelen turistlerin tarihi yapılara zarar vermesi ve nüfus yoğunluğunu arttırması Romalıların tepkisini çekiyor.

10- Prag, Çekya

Prag, kuşkusuz dünyanın en güzel kentlerinden biri. Bu özelliği nedeniyle de milyonlarca turisti ağırlıyor. Ancak Praglılar turist sayısındaki bu artıştan sıkılmaya başlamış durumda. Gürültülü turistlerle başı dertte olan kentte belediyenin aldığı karar doğrultusunda akşam 10'dan sonra gürültü yapmak yasak.

11- Havana, Küba

Havana son yıllarda turistlerin akınına uğramaya başladı. Ülke ekonomisine katkı sağlaması bakımından başlarda olumlu karşılanan bu durum, turistlerin Havanalıların izinsiz fotoğraflarını çekmesi, sokakları kirletmesi ve gürültü tepkilere neden oluyor.

12- Amsterdam, Hollanda

Kanallarıyla ünlü bir diğer kent olan Amsterdam, özgürlükler kenti olarak ün yapmış durumda. Ancak kendi içinde bir düzene sahip olan kentte özgürlüklerin kötüye kullanılması özellikle Amsterdama gelen turistler arasında sıklıkla görülen bir durum. Bisiklet hırsızlıkları ve çevre duyarsızlığı da Amsterdamlıları bezdirmiş durumda. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.