Turiste tacizle suçlanan taksiciye hapis
Şişli’de Tayland uyruklu turist kadından fazla ücret alarak dolandırmaya çalıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan taksici Birol Topal, “nitelikli hırsızlığa teşebbüs” suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme, müşteki turist Nıoon Sonthu’nun ara celse gelerek “cinsel saldırı” suçlaması şikayetinden vazgeçmesi üzerine, bu suçtan açılan davanın düşürülmesine karar verdi. Serdar Kulaksız’ın haberine göre, İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Birol Topal ile avukatı katıldı.
Mahkeme hakimi, dosyaya uzlaşma raporunun geldiğini, ancak taraflar arasında herhangi bir uzlaşmanın sağlanmadığını belirtti. Duruşmada ifade veren tutuksuz sanık Birol Topal, “Savunmamı tekrar ederim. Hırsızlıkla ilgili suçlamaları kabul etmem. Müştekiye hiçbir şekilde cinsel davranışta da bulunmadım.
Kesinlikle iddia edilen eylemleri yapmadım. Olay çok farkı bir yere geldi. Müşteki uzlaşmak için benden habersiz ailemden 10 bin lira para almış. Uzlaşmak için kendisini aradıklarında 20 bin lira daha istemiş. Bu olay nedeniyle çalışma iznim iptal edildi. Büyük zararım var” dedi.
1 YIL 4 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Davayı karara bağlayan mahkeme, müşteki turist Nıoon Sonthu’nun “cinsel saldırı” suçundan açılan davada şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık Birol Topal’ın “nitelikli hırsızlığa teşebbüs” suçundan 1 yıl 4 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Daha önce ertelenen cezaları olduğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulanmadı. (DHA)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: