Turist arttı sanatçılar sustu

Ramazan Bayramı’nda doluluk oranının yüzde 100’e ulaşacağı açıklanan Antalya otelleri, geçtiğimiz bayramlara göre daha az yıldız sanatçı ağırlayacak.

12/06/2018 14:35
Turist arttı sanatçılar sustu

Yabancı turist sayısında düşüş yaşanan yıllarda, yurt içi pazarda canlanma amacıyla sanatçılı programlar düzenleyen oteller, bu yıl bayram döneminde suskun. Talat Öztuzsuz imzalı habere göre, bayramın yüksek sezona denk gelmesiyle düşen özel bayram programları, bu yıl rekor yabancı turist ilgisi nedeniyle daha az revaçta.

YILDIZLI GECELER

Oteller 5 yıldızlı tesislerine ve hizmet kalitesine güvenirken, iç pazarda hareket yaratmak için yıldızlı program düzenlemeye gerek görmüyor. Bayram döneminin sanatçı bakımından en hareketli bölgesi Kıbrıs olurken, Antalya'da bayram döneminde sanatçılı program düzenleyecek otel sayısı ise düşük.

Bayramın en hareketli oteli ise Sueno Hotels olacak. Oteller grubu, Sibel Can, Altay ve Enbe Orkestrası gibi yıldız isimleri sevenleriyle buluşturacak. Sanatçı Ferhat Göçer de bayramda Alanya'daki Wome Deluxe'de konser verecek.

BEKLENTİ KURBANDA

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, yabancı turist sayısında yoğunluk yaşandığını ve otellerde dolulukların yüzde 100'e ulaşacağını söyledi. Bayram için iç pazardan da belli bir talep olduğunu ifade eden Yağcı, bayramların sezona denk gelmesi nedeniyle sanatçılı program sayısının kısıtlı olduğunu sözlerine ekledi.

Ramazan Bayramı'nda 3 günlük bir tatil olduğunu hatırlatan Yağcı, "İç pazar hareketinin 9 gün tatilin olacağı Kurban Bayramı döneminde yaşanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.