TUI: Umutluyuz, rezervasyonların 2019 seviyesine dönmesini bekliyoruz

Dünyanın en büyük seyahat grubu TUI, korona pandemisinin patlak vermesinden neredeyse iki yıl sonra işlerin düzeleceğine inanıyor. Grubun CFO’su Sebastian Ebel "Börsen-Zeitung"a verdiği demeçte, "Son iki yılda ektiklerimizin meyvelerini toplayacağımıza eminiz" dedi.

24/01/2022 16:26
TUI: Umutluyuz, rezervasyonların 2019 seviyesine dönmesini bekliyoruz

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkenin çoğu için tüm korona önlemlerinin sona erdiğini açıklaması ve İngiltere'deki korona yönetiminde yapılan değişiklikler de TUI’nin beklentileri destekledi, o açıklamadan sonra rezervasyon hacmi önemli ölçüde arttı.

Ebel, İngiltere'deki bu "çok olumlu gelişmenin" milyarlarca dolarlık devlet yardımı ile desteklenen TUI’yi, mevcut mali yılda satış ve faaliyet sonuçlarını önemli ölçüde iyileştirme beklentisiyle cesaretlendirdiğini söyledi. Bu, hisse fiyatının gelişimine de yansıdı, Aralık ayında 2020/2021 bilançosunun sunumundan bu yana TUI Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda önemli ölçüde arttı.

Alman devleti TUI'yi çöküşten kurtarmak için yaklaşık dört milyar avro sermaye ve kredi sağladı. CEO Fritz Joussen, Aralık ayında bilançoyu sunarken “2022 yazının ve ana sezonunun 2019'dan öncekine benzer bir rezervasyon seviyesine dönmesini bekliyoruz" diyerek çok iyimser bir tahminde bulunmaya cesaret etti.

Her şeye rağmen bu kritik günlerde Hannover merkezli TUI geçen sonbaharda 1,1 milyar avroluk yeni bir sermaye artışı gerçekleştirmeyi başardı.

Ebel'e göre grup, daha iyi bir faaliyet sonucu elde etmek için "önümüzdeki yıllarda kendi yatırımlarından ziyade ortaklarla müşterek girişimlerde bulunmak veya otel fonlarına yatırım yapmayı hedefliyor.

Ebel, gazeteye verdiği demeçte, pandemide yalnızca maliyet düşüşlerinin önemli olmadığını ve grubun artık sermaye tasarrufu sağlayan, akıllı bir şekilde büyümeye devam etmek istediğini söyledi.

Bu arada özellikle Alman ve İngiliz tatilciler tarafından yoğun talep üzerine TUI, turizm sezonunun Şubat ayında Mayorka’da başlatacağını müjdeledi. TUI, satışların yeniden kriz öncesi seviyeye ulaşılması için tüm hazırlıkları planladı.

TUI yönetimi 2022’de Yunanistan'a yaklaşık 3 milyon tatilciyi götüreceğini bildirdi. Bu turlar sayısı hem TUI hemde Yunanistan için rekor bir sezona işaret ediyor. Ancak bu tahminlere ulaşılıp ulaşılamayacağı, en azından borsadaki bazı yorumcular için hala şüpheli. TUI yönetimi 2021 yazı içinde iyimserdi. Ancak, Delta varyantı bunu engelledi. (Tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.