TUI 1 Temmuz'a kadar tatile götürmeyecek

Avrupa'da koronavirüs salgınının en yoğun görüldüğü ülkelerden olan İngiltere'de, uluslararası seyahat operatörü TUI, ülke dışına turist götürmeyi 1 Temmuz'a kadar erteledi.

31/05/2020 19:26
TUI 1 Temmuz'a kadar tatile götürmeyecek

Şirketten yapılan açıklamada İspanya ve Yunanistan başta olmak üzere 30 Haziran ve öncesi kalkışlı İngiltere dışındaki tüm programların iptal edildiği duyuruldu. TUI, salgının turizme olan negatif etkisi nedeniyle 8 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı.

Merkezi Almanya'da bulunan Uluslararası seyahat şirketi TUI'nin İngiliz kolu, koronavirüs salgını nedeniyle Britanyalı turistlerin dış ülkelerdeki tatil planlarını iptal etti.

30 Haziran ve öncesi kalkışlı programlarını iptal etti

İspanya ve Yunanistan başta olmak üzere Britanyalı turistlere dünyanın pek çok ülkesinde tatil satan şirket 30 Haziran ve öncesi kalkışlı programların iptal edildiğini duyurdu. HT'de yer alan habere göre, kruvaziyer turizmine yönelik de adımlar atan TUI, Marella Kruvaziyeri'ni de 31 Temmuz'a dek çalıştırmayacak.

Deniz tatillerinin yanı sıra 1 Ekim'e kadar göl ve dağ turizmi de askıya alınırken, akarsu turizmi de 25 Kasım'a kadar durduruldu. Şirketin Almanya borsasında işlem gören hisseleri gün içerisinde yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti. TUI grubu, mayıs ayı başında yaptığı açıklamayla 8 bin kişiyi işten çıkararak maliyetleri yüzde 30 kısacağı bir mali plan açıklamıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.