TravelShop Turkey yabancı tur operatörlerini Kapadokya’da ağırladı  

Dünyada ilk defa bir B2B workshop etkinliği, Kapadokya’da mağara otelde yapıldı. Turizm sektöründe ilk kez bir B2B etkinliğin konaklaması mağara konseptli bir otelde, görüşmeleri de mağara konseptli toplantı salonunda gerçekleştirildi.

21/11/2019 23:53
TravelShop Turkey yabancı tur operatörlerini Kapadokya’da ağırladı

 

Dünyada ilk defa bir B2B workshop etkinliği, Kapadokya’da mağara otelde yapıldı. Turizm sektöründe ilk kez bir B2B etkinliğin konaklaması mağara Konseptli bir otelde, görüşmeleri de mağara konseptli toplantı salonunda gerçekleştirildi. 30’a yakın yabancı tur operatörünün alım heyetlerinin katıldığı bu benzersiz etkinlik,  Cappadocia Cave Resort and Spa Hotel’de yapıldı.

Organizasyonun ev sahibi olan Travelshop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender etkinlikte ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülkemiz adına oldukça mühim bir etkinlik gerçekleştirdik. Kültürel turlara yönelik paketleri olan Hosted Buyerlar için de eşsiz bir deneyim oldu. Bu organizasyon sayesinde sadece Kapadokya’yı değil, çevre illeri ve tüm bölgeyi tanıma imkanı buldular. Etkinliğimiz, tüm bölgeyi  etkileyecek bir ilgiye neden olacak” dedi. “Dünyada sadece bir Kapadokya var” diyen Kalender, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini  sıcak hava balonu gezisine çıkartarak, tarifi imkansız bir haz yaşattıklarını dile getirdi.

Murtaza Kalender, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’nın Kültür Başkenti ünvanını taşıyan İstanbul’dan başlayan bu etkinlik, Türkiye’nin resmi başkenti Ankara’da gerçekleşen Ankara Turizm Fuarı’nda ikili görüşmelerle devam etti. Ardından, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir gezildi. Etkinliğin devamında, uluslararası tanınırlığı olan Medeniyetler Müzesi ziyaret edildi ve Aksaray Valiliği himayesinde özel bir akşam yemeği tertip edildi.

Sonraki gün, Aksaray’a bağlı Ihlara Vadisi’nde bir kanyon yürüyüşüyle güne merhaba diyen yabancı misafirlerimiz, bölgede yer alan muazzam yeraltı mağaraları, Göreme Açık Hava Müzesi gibi eşine az rastlanır turistik yapıları gezdiler.

Etkinliğin devamında, hayatta en az bir kez yapılması şart olan Kapadokya sıcak hava balonu gezisine katılarak inanılmaz anlar yaşayan buyerlar, şehri tüm görkemiyle havadan anoramik olarak izlediler ve etraflarında bulunan ve ahenk içinde havalanan yüzlerce balonun sunduğu görsel şölene şahit oldular.”

Dünyada ilk kez, böyle bir organizasyonun ikili görüşmelerinin mistik bir ambiyans sunan Kapadokya CCR Hotel’in mağara konsepti toplantı salonunda gerçekleştiğinin altını çizen Murtaza Kalender, misafirlerin CCR otelin içerisinde bulunan şarap mahzeninde gerçekleşen şarap tadım etkinliğinden de çok etkilendiklerini ifade etti.  

Gala yemeği için yine bölgenin prestijli oteli Perissia’ya geçilirken, yemek sonrası eğlencenin de tadına varıldı. Bu gezi, daha sonra Ege’nin incisi İzmir’de devam etti.  İnanılmaz doğal ve kültürel varlıkları ihtiva eden Kuşadası, Efes Harabeleri ve Meryem Ana evi gibi Hristiyan Haç geleneğinin vazgeçilmez parçası gibi olan önemli turistik lokasyonlara da uğranıldı. 

100’e yakın Hosted Buyer’ın hazır bulunduğu bu başarılı çalıştayda, 30 ülkeden gelen alım heyetleri tam 1675 ikili görüşme gerçekleştirdi. Etkinlik sırasında 22 sıcak anlaşmaya imza attıldı. Toplamda 4320 paxlık bu başarılı iş anlaşmalarının cirosu, yarım milyon dolara karşılık geliyor.

Bu tablonun mimarı Murtaza Kalender, önümüzdeki yıl da hız kesmeden, Ocak ayında  ACE of MICE İstanbul, Mart ayında Kutsal Semavi Dinler temalı bir etkinlik, Mayıs 2020’de Yacht Cruise Fethiye, devamında Tokat’ta Gastronomi temalı bir etkinlik ve yine Bodrum’da yapılması planlanan M.I.C.E ve Düğün temalı birçok farklı kategoride çalıştaylar ve eğitim gezileriyle devam edilceğini belirtti.

Tüm sivil toplum kuruluşları ile turizm profesyonellerini bu birbirinden güzel etkinliklere davet eden Murtaza Kalender; ‘İlklerin yaratıcısı olarak bu başarından payınıza düşeni siz de alın’ diyerek, sektörel temsilcilere seslendi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.