THY kendi pilotunu kendi yetiştirecek...

Jandarma Genel Komutanlığı’na 2002 yılıdna geçici olarak devredilen Aydın-Çıldır Havalimanı, sivil hava trafiğine devredildi. THY, kiralama suretiyle 20 yıllığına işleteceği havalimanı için Aydın Çıldır İşletme AŞ adında şirket kurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
THY kendi pilotunu kendi yetiştirecek...

THY Anonim Ortaklığı, dönem net kârının yüzde 7’si  artı KDV’sini Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) verecek. Aydın-Çıldır Havalimanı uçuş eğitimine açılacak. Kira sözleşmesinin imzalandığı törene katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aydın-Çıldır Havalimanı’nın yapılması için Mustafa Çıldır’ın 1950’li yıllarda 500 dönüm arazisini bağışladığını anımsatarak, buraya uzun süre sonra havaalanı  yapıldığını anlattı.

DHMİ’nin girişimleriyle havaalimanının daha aktif kullanılması için mutabakat sağlandığını ifade eden Yıldırım, buranın etkin şekilde kullanılacağı konusunda ciddi bir çalışma  yapıldığını ve buraya pilot yetiştirilmesi için eğitim merkezi açılmasına karar verildiğini söyledi.
 
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Aydın-Çıldır Havalimanının uçuş eğitimine açılması için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirterek, kiralama suretiyle işletilmesi  hakkının devri ihalesinde, THY Anonim Ortaklığı’nın dönem net kârının yüzde 7’si artı KDV’sini DHMİ’ye vermek üzere ihaleyi kazandığını anımsattı. Birdal, THY’nin Aydın Çıldır İşletme AŞ adında şirket kurduğunu, yapılan  sözleşmeyle havalimanının 20 yıllığına işletileceğini söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY’nin son yıllarda çok büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, “Tabii ki bu büyümeyi desteklememiz lazım” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.