THY'den gurur veren büyük başarı...

Avrupa Hava Yolları Birliği, geçen yıl tüm dünyada yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen biri Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere birlik üyesi 3 hava yolu şirketinin yolcu sayısını artırdığını bildirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
THY'den gurur veren büyük başarı...
Avrupa Hava Yolları Birliği’nin yayımladığı 2010 trafik verileri, zor bir yılın iç karartıcı resmini çizerken, ekonomik durgunluğa rağmen yolcu sayısını artıran ve yüzde 12,3 oranında büyüme kaydeden THY, bu alanda 3 basamak yükselerek dördüncülüğe yerleşti.

Birliğin Genel Sekreteri Ulrich Schulte-Strathaus, hava yolu endüstrisinin durumunu değerlendirmek için 25 Ocakta THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Temel Kotil ve diğer üst düzey meslektaşlarıyla bir araya geldi.



Ulrich Schulte-Strathaus, taşıdığı yolcu sayısı yılda 25 milyonun üzerinde olan Türkiye’nin, ABD’den sonra Avrupa’daki şirketler için Avrupa havacılığı alanı dışında önemli bir pazar olduğunu belirterek, İstanbul’un, Avrupa’daki 9. en büyük havaalanına sahip olduğunu ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti olarak bu konumunu pekiştireceğini söyledi. Schulte-Strathaus, "Bu güzel kente, önemli ölçüde daha fazla ziyaretçi bekliyoruz" dedi.



Türkiye’nin, birliğin 23 üyesi için halihazırda bir varış noktası olduğunu, bütün üyelerin, bu yükselen pazara girişlerinin önündeki herhangi bir engeli asgariye indirmekle ilgilendiğini belirten Schulte-Strathaus, AB ve büyük seyahat-ticareti ortakları arasında fırsatlar yaratma konusunda devam eden sürecin, bu önemli pazarı büyük ölçüde baypas ettiğini kaydetti.

Schulte-Strathaus, "ABD ve Kanada ile ’açık sema’ anlaşması ve Fas ile kapsamlı bir anlaşmaya sahibiz. Koşullar uygun olursa trafik artacak ve bu, hava yolu şirketleriyle yolcular için bürokratik engellerin azaltılmasını da içeriyor.



Bu bilhassa, vatandaşlar, Avrupa Kültür Başkenti’ni ziyaret etmeye cesaretlendirilirse gerçek olur" dedi.

 Tüketicilerin yararı için trafiğin daha da kolaylaştırılmasının yollarını ele almak üzere Türk ve AB’li yetkililere çağrıda bulunan Schulte-Strathaus, "2009 deneyimi, bize Avrupa havacılığının gelecekteki şeklinin, geçmiştekinden farklı olacağını söylüyor ve yeni düzenleyici yapıların yürürlüğe girmesi gerekiyor" diye konuştu.



Avrupa Havacılık Birliği’ne üye 36 hava yolu şirketi şöyle sıralanıyor: Adria Airlines (Adria Hava Yolları), Aegean Airlines (Aegean Hava Yolları), Aer Lingus, AeroSvit, AirBaltic (Baltık Hava Yolları), Air France (Fransa Hava Yolları), Air Malta (Malta Hava Yolları), Alitalia, Austrian, bmi, British Airways, Brussels Airlines (Brüksel Hava Yolları), Cargolux, Croatia Airlines (Hırvatistan Hava Yolları), Cyprus Airways (Kıbrıs Hava Yolları), Czech Airlines (Çek Hava Yolları), DHL, Finnair (Fin Hava Yolları), Iberia, Icelandair (İzlanda Hava Yolları), Jat Airways (Jat Hava Yolları), KLM, LOT, Lufthansa, Luxair, Malev, Montenegro Airlines (Karadağ Hava Yolları), Olympic Air (Olimpik Hava Yolları), SAS Scandinavian Airlines (SAS İskandinav Hava Yolları), SWISS, TAP Portugal, TAROM, TNT Airways, Turkish Airlines (Türk Hava Yolları), Ukraine International Airlines (Ukrayna Uluslararası Hava Yolları), Virgin Atlantic Airways (Virgin Atlantik Hava Yolları).



Birlik üyesi şirketler, her yıl 374 milyon yolcu, 2 milyon ton kargo taşıyor. Uçak sayıları 2689 olan üye şirketler, 162 ülkede 662 noktaya her gün 11.934 sefer düzenliyorlar.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.