THY’nin tanıtım harcamasına kızdı, grev kararı aldı...

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İŞ), THY’de 22’nci Dönem toplu iş sözleşmesiyle ilgili oluşan uyuşmazlık sonucu, grev kararı alındığı duyurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
THY’nin tanıtım harcamasına kızdı, grev kararı aldı...

Sendikanın açıklamasında, grev kararının bugün THY Genel Müdürlüğü önünde yapılacak basın açıklamasıyla işverene tebliği edileceği belirtildi. Sendika, 19 Ocak’tan bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, resmi arabulucu raporunun verildiği 10 Mayıs 2010’dan bu yana işveren yetkililerinin, THY çalışanlarının temel taleplerini karşılayan yaklaşımda oluşmadığını bildirdi Sendika’dan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kurullarımız, grev kararı alınması ve grev kararının uygulanması konusunda gerekli prosedürlerin gecikmeden yerine getirilmesini kararlaştırdı ve grev kararının 21 Mayıs’ta (bugün) işverene tebliğ edilmesi, oybirliğiyle kabul edildi. İşverenin algı bozukluğu sonucu oluşan yanlış politikası nedeniyle, bu noktadan sonra şirketin uğrayacağı zarar ve olumsuzluklarda sorumlu olmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Yabancı ülkelerin spor kulüplerine ve film yıldızlarına milyonlarca dolar sponsorluk parası aktaran, Türkiye’de Kurumlar Vergisi 29’uncusu olan ve kasasında bulundurduğu nakit parayla ülkemizde 11. sırada bulunan bir şirketin, büyümesinin temel unsuru olan çalışanlarının haklarını verme yerine, ‘grev’i tercih etmesini, personeline büyük bir saygısızlık olarak görüp kınıyoruz.”

 

77 yılda 5 uçaktan 139’a ulaştı...

 

TÜRK Hava Yolları (THY), 77’nci kuruluş yıldönümünü Türkiye’de ve faaliyet gösterdiği çeşitli ülkelerde her noktada düzenlediği etkinlikle kutluyor. İstanbul’daki kutlamalarda dün Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi ve THY Müdürü Temel Kotil, anıta çelenk koydu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.