The Voice of Travel’ın yeni sayısı yayımlandı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) yayın organı The Voice of Travel Dergisi’nin 13. sayısı yayımlandı. Turizm sektörüne yönelik haberleri, analizleri ve röportajları sayfalarına taşıyan derginin yeni sayısı da birbirinden farklı dosya konularıyla dikkat çekti.

26/08/2025 16:17
The Voice of Travel’ın yeni sayısı yayımlandı

Sektöre yeni bir soluk getiren The Voice of Travel, 13. sayısında; kültür, sanat, gastronomi, doğa ve kültürel gezileri konu alan haberleri, dosyaları ve röportajlarıyla okurlarına zengin bir içerik sunuyor.

Kapak konusu “Patili Turizm Elçilerimiz”

Turizm profesyonellerine sektöre dair gelişmeleri aktarmanın yanı sıra farklı konularla keyifli bir yolculuğa çıkarmayı hedefleyen derginin yeni sayısının kapağında hemen herkesin sevdiği kediler yer alıyor. Sevimli dostlarımızın turizme etkisinin işlendiği dosya, aynı zamanda hayvanlarla kurduğumuz sıcak bağları göstermesi açısından da ilginç.

Bu yıl 100. yılını kutlayacak olan Milli Saraylar İdaresi Başkanı Dr. Yasin Yıldız ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Nurettin Onur Boğ ile özel bir röportajların yer aldığı The Voice of Travel’ın 13. sayısında; dalış turizminden vatandaşların vizesiz gidebildiği popüler destinasyonlara, ülkemizin kültürel zenginliğini gözler önüne seren arkeolojik kazılardan Antalya gastronomisine kadar birçok konu ele alınıyor.

Turizmde edebiyatın izleri geçmişten günümüze uzanıyor

Dergide yer alan “Edebiyattan Turizme Uzanan Yol” konulu dosya, edebi eserlerin sektörde açtığı yola ışık tutarken, “Üç Ayaklı Kedi” temasıyla başlayan 18. İstanbul Bienali’ne ilişkin haber, sanat odaklı seyahatlere mercek tutuyor. 

Derginin dikkat çeken gezi yazıları ise son derece etkileyici. Hoca Ahmet Yesevi’nin türbesinin yer aldığı ata toprakları Türkistan ile Akdeniz’in güzel destinasyonu Tunus’a gerçekleştirilen yolculukları ele alan gezi yazıları da okuyucuları adeta o topraklara götürüyor.

Kaçkarların güzelliklerini gelecek nesillere aktaran proje bu sayıda

The Voice of Travel’da yer alan bir diğer önemli söyleşinin konusu ise doğa harikası Doğu Karadeniz ve Kaçkarlar. TÜRSAB Doğa ve Macera Turizmi İhtisas Başkanı Mikayil Köroğlu ile gerçekleştirilen söyleşide; bölge turizmi ile sürdürülebilir turizm konusunda atılan somut adımlar ele alınıyor.

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan TÜRSAB eski başkanlarımızdan Muktedir Ballı’nın da unutulmadığı son sayıda, TÜRSAB’ın seyahat acentaları için hazırladığı kılavuz niteliğindeki “Turizmde Güvenlik El Kitabı” ayrıntılı biçimde işlenirken, konuyla ilgili TÜRSAB Hukuk Baş Danışmanı İlker Ünsever ile gerçekleştirilen söyleşi de sektör profesyonellerine önemli bilgiler veriyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.