Termal turizme “Lifestyle termal” konseptini kazandırdık

Termal turizme getirdiği “lifestyle termal” konsepti ile misafirlerine beklentilerin üzerinde bir deneyim yaşatan BN Hotel Thermal & Wellness yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bölge halkının çok iyi bildiği ancak Türkiye genelinde az bilinen Mersin’in termal zenginliğini gün yüzüne çıkıyor.

09/11/2022 12:03
Termal turizme “Lifestyle termal” konseptini kazandırdık

Türkiye’nin en değerli ve şifalı termal suyunun yenileyici gücünü; doğanın cömertliği, bölge kültürünün nimetleri ve özenli hizmet anlayışıyla birleştiren BN Hotel Thermal & Wellness, 4 mevsim ailelere çocuk dostu bir otel olarak hizmet veriyor.

Mersin doğası, tarihi, mutfağı, kültürel zenginliği ve bereketli topraklarıyla Türkiye’de daha fazla tanınmayı ve öne çıkmayı hak eden şehir… Danyal Peygamber’den Aziz Pavlus’a, Şahmeran’dan Antik Roma yoluna 9 bin yıllık tarihe şahitlik eden, Akdeniz ve Toroslar’ın cömertçe sunduğu tüm güzelliklere kucak açan Mersin’de konumlanan BN Hotel Thermal & Wellness, İçmeler mevkinden  doğan 6268 mg/lt mineral değeri ile Türkiye’nin en değerli termal kaynağını “lifestyle thermal” konsepti ile turizme kazandırıyor.

BN Hotel Thermal & Wellness 2020 yılında hizmete girdi

Mersin’e 15 dakika uzaklıkta, sadece kuş seslerinin ve rüzgar eşliğinde sallanan yaprakların sesinin duyulabildiği, 450 dönüm arazi üzerinde, 348 dönümü tarımsal faaliyetler, 102 dönümü otel yerleşkesi olarak yükselen BN Hotel Thermal & Wellness 2020 yılında hizmete girdi. Pandemi döneminde açılan ve bu yüzden 2021 yılı sonunda hizmet vermeye başlayan otel, resort ile termal otel hizmetini birleştirerek, yılın her ayı tatil yapılabilecek konfor, sağlık ve iyiliğe odaklanan özel bir otel… 

Otelde 11.500 m2 alana kurulu Türkiye’nin en donanımlı SPA’sında, tam 35 farklı termal havuz yer alıyor.   BN Hotel Thermal & Wellness 9 farklı oda kategorisinde 249 oda, 3 villa, 644 yatak kapasitesi ile farklı ihtiyaçlara yönelik alternatifli konaklama sağlıyor.

BN Hotel Thermal & Wellness şehir ekonomisinin tüm çarklarına katkıda bulunuyor

Balsuyu ve Narlı ailelerinin yatırımıyla hayata geçen ve ülke ekonomisine, turizmine ve istihdamına önemli oranda katma değer sağlayan BN Hotel Thermal & Wellness, 2020 yılında 55 milyon USD yatırımla açıldı.

Yılda yaklaşık 250 bin kişi ağırlama kapasitesi ile Mersin turizmine katkıda bulunan otel yurtiçi ve yurtdışından turist çekiyor. Kaliteli hava, kaliteli su, kaliteli gıda ile insan yaşamına pozitif etki için tüm kaynakları bünyesinde bulunduran otel, bölge halkına da iş olanakları sağlayarak şehir ekonomisinin tüm çarklarına katkıda bulunuyor.

Otel, 100 Km çapındaki yakın köylerdeki üreticilerden ürün tedarik ediyor ve ekonomik katma değer sağlıyor. 255 kişinin çalıştığı otelde kadın çalışan sayısı da yaklaşık 125… Çalışanların büyük çoğunluğu çevre köyler, turizm liseleri ve Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden oluşuyor. Bu yıl sonuna kadar yüzde 50 doluluğa ulaşacak olan otel, 2023 yılında yıllık ortalama doluluk oranını yüzde 70 olarak belirledi.

Yeni havalimanının devreye girmesi ile yabancı turist ağırlamasını da yüzde 50 ye çıkarmayı hedefliyor

Charter uçuşların başlaması için gerekli görüşmeleri yapmaya başladıklarını belirten BN Hotel Thermal & Wellness Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Narlı, “Türkiye’nin dünya genelinde mukayeseli üstünlük alanlarına baktığımızda turizmin önemli bir yeri olduğunu görüyoruz. Özellikle 80 sonrası hızla artan yatırımlar ve oluşturulan cazibe bölgeleri ile dünyadaki sayılı oyunculardan biri haline geldik. Son 20 yılda ise ivme daha da arttı.

Bu pastadan daha çok pay alabilmemiz turizm sezonunu tüm yıla yaymaktan, katma değer yaratmaktan ve turizm çeşitliliği oluşturmaktan geçiyor. İşte bizim hikayemiz burada başladı. Gördük ki, ülkemizde termal turizm geleneksel yapısı ile çağın beklentilerinin dışında kalmış. Geleneksel yapıda ağırlıklı belli yaş üstüne hizmet veren, yerli turiste hitap eden ve sınırlı deneyimler vaat eden bu kültürü geliştirmek istedik. Ve, yeni bir felsefe ortaya koyduk.

Her yaştan, her kesimin farklı deneyimler yaşadığı, hayata ve insana dokunan, adeta kendi cemiyetini oluşturmayı amaçlayan bir felsefe. ‘Lifestyle thermal’ ülkemizin termal turizmine rol model olacak, bu yeni vizyon eminim ki, termal suların yenileyici ve iyileştirici gücünü tüm dünyaya ulaştıracak ve Mersin’de bir iyilik hikayesi oluşacak” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.