Tanıtım stratejisi belirlendi, kararlar alındı... Turizm tek elden yönetilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) öncülüğünde düzenlenen ‘İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması Toplantısı’nda normalleşme süreciyle birlikte Ankara genelinde yapılacak turizm tanıtım faaliyetleri ele alındı.

01/03/2021 13:50
Tanıtım stratejisi belirlendi, kararlar alındı... Turizm tek elden yönetilecek

Altınel Otel’de düzenlenen toplantıya kentte turizm adına hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları ile turizm acentelerinin temsilcilerinin yanı sıra, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Derneği Genel Başkanı Nevzat Ceylan ve Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu katıldı.

Vali Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan programda, salgın sürecinin turizm sektörüne etkileri, 2021 turizm hedefleri değerlendirildikten sonra söz alan katılımcılar, talep ve görüşlerini dile getirdi.

ANKARA HEPİMİZ İÇİN BİR TANE

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise toplantıda Ankara’nın turizm verileri hakkında bilgiler paylaştı. Hürriyet'te yer alan habere göre, amaçlarının ‘Ankara’nın turizm sektöründe rekabet gücünü, pazar payını ve marka değerini arttırmak’ olduğunu belirten Ayvazoğlu, “Sektör temsilcileriyle birlikte Ankara turizminin tek elden yönetilmesi ve tanıtılması için çalışacağız.

Valilik tarafından Ankara’nın Turizm Yürütme Kurulu oluşturuldu. Ankara bütün kültürel değerleriyle hepimiz için bir tane. Hepimiz bu değerleri tek bir elden anlatacak, tanıtım birliğini sağlayacak bir yapının oluşturulmasını istiyoruz” dedi. Ayvazoğlu toplantının detaylarını şöyle anlattı:

TURİZM ALT YAPIMIZ İNCELENDİ

“Turizm tanıtımı kapsamında yapılmış ve yapılması planlanan faaliyetler konusunda bilgi almak ve sinerji sağlayan bir tanıtım stratejisi üzerinden çalışmaları sürdürmek amacıyla bir araya geldik. Şehrimizin ön plana çıkmış olan kültürel, turistik, doğal, termal, gastronomi ve sağlık turizmi değerleri konusunda tanıtım stratejisini belirleyecek argümanları ortaya koyduk.

Eksiklerimizi tamamlamak üzere, bugüne kadar Ankara’mızdaki turizm alt yapmızın turizme yetecek seviyede hangi argümanları taşıdığını belirledik. Amacımız sektör temsilcileriyle birlikte Ankara turizminin tek elden tanıtılması ve yönetilmesi için alt yapımızı hazır hale getirmek. Ankara’mızı başarılı bir tanıtım stratejisiyle hem ulusalda hem uluslararası alanda hak ettiği noktaya getirmeye çalışacağız.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.